Woon Tik
Image default
Aanbiedingen

Eigenschappen van een klimaatvriendelijke bio-ethanol haard

Een haard met klimaatvriendelijke eigenschappen

Wilt u een veilige haard in uw woning? De bio-ethanol haard beschikt over een mooi vlammenspel en creëert een warme sfeer. Deze haarden zijn bovendien “schoon” te noemen. Ze vormen namelijk geen roet en andere afvalstoffen. De stoffen die vrijkomen, zijn alleen CO2 en waterdamp. Deze stoffen zijn natuurlijk en worden door levende wezens geproduceerd. Hierdoor heeft u ook geen afvoer bij het plaatsen van een biohaard nodig, zoals een schoorsteen. Een biohaard geeft evenveel sfeer als een gashaard of houtkachel.

Wel zijn de vlammen helderder, doordat de haard intensiever brandt. De biohaard werkt op bio-ethanol. Deze brandstof is op basis van biologische ingrediënten samengesteld, waaronder alcohol. De biohaard is daarom relatief klimaatvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. De haard kan op elke gewenste plek in een woonhuis geplaatst worden. De biohaard kan bijvoorbeeld als open haard, wandhaard of als tafelhaard gebruikt worden.

Hoe steekt u een bio-ethanol haard aan?

De haard werkt met een brander. Deze wordt met bio-ethanol vloeistof aangestoken. Het gaat zeer eenvoudig. Gebruik altijd een lange aansteker. De vloeistof kan namelijk een steekvlam teweeg brengen. Loop dus geen onnodig risico op brandwonden. Bio-ethanol haarden van Marziano zijn extra veilig. De vlammen zullen na ongeveer tien minuten volledig branden. U kunt de haard met een schuifje doven. Op deze manier komen uw handen niet dicht bij het vuur. Het is verstandig om de vloeistof op te maken. Raak de vloeistof in de haard nooit aan. Er kunnen nog vlammen komen, als de haard net gedoofd is. Laat de haard altijd afkoelen, voordat u hem opnieuw aansteekt. Het is zeer gevaarlijk om vloeistof in een brandende biohaard te gieten.

 

Installeren van een biohaard

U kunt een bio-ethanol haard eenvoudig laten installeren. U kiest een gewenst model bij Marziano uit. De meeste branders kunt u inbouwen. U kunt een brander zelfstandig, zonder schoorsteen, in een houten tafel plaatsen of in een wand van steen. De inzethaarden kunt u zeer eenvoudig in een nis of wand plaatsen. Bovendien kunt u ze zowel binnen als buiten gebruiken. Er zijn ook vrijstaande biohaarden. Deze hoeft u alleen maar neer te zetten en aan te steken. Verder kunt u deze haarden weer makkelijk verplaatsen. De hangende biohaard kunt u tegen een wand bevestigen of aan het plafond hangen. U kunt het beste verschillende modellen bekijken. Zo kunt u zelf bepalen, welk model het beste bij uw woning past.