Woon Tik
Image default
Aanbiedingen

Hoe een 2D animatie laten maken jouw communicatie kan boosten

Hoe een 2D animatie laten maken jouw communicatie kan boosten

Wanneer we complexe informatie mondeling over proberen te brengen op anderen is er vaak kans op ruis en ontstaan er misverstanden. Geschreven informatie is al iets beter, maar is vaak nog steeds moeilijk te begrijpen en niet heel laagdrempelig. Daarom raden wij het aan om een 2D animatie te laten maken. Want een 2D animatie video is dé manier om complexe materie op simpele en begrijpbare wijze over te dragen aan jouw doelgroep. Hoe? Door eerst op zoek te gaan naar een professionele partij die veel ervaring heeft met het maken van 2D animaties en weet wat ze doen, zoals animatiestudio ZoomWorks in Deventer.

Hoe gaat een 2D animatie laten maken in z’n werk?

Iedere animatie is maatwerk. Altijd. Want iedere organisatie en ieder bedrijf is anders. Een 2D animatie laten maken begint bij ZoomWorks dan ook altijd met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek willen ze van alles van jou weten. Wie ben jij als organisatie, waar sta je voor, wat is het doel van de animatie, voor wie is deze bedoelt… alle relevante vragen komen voorbij. Op basis hiervan komt animatiestudio ZoomWorks met een concept wat vervolgens verder wordt uitgewerkt in een stijl en een soort stripverhaal. Wanneer iedereen tevreden is brengen ze dit stripverhaal tot leven. Hierbij gaan ze net zo lang door tot er een 2D animatie video staat waar iedereen helemaal blij van wordt.

De voordelen van een 2D animatie laten maken

Een goede 2D animatie duurt tussen de 60 tot 90 seconden. Kort dus, wat betekent dat je gelijk tot de kern van jouw verhaal moet komen. Dit minimaliseert de kans op ruis. Ook heb je complete vrijheid bij een 2D animatie laten maken. Ieder onderdeel wat te zien is moet namelijk eerst gemaakt worden. Best wat werk, maar ook een groot voordeel. Want hierdoor kun je de 2D animatie naadloos aan laten sluiten op jouw huisstijl en andere communicatie uitingen. En… een 2D animatie is vaak ook erg leuk voor mensen om naar te kijken. Het is een laagdrempelige manier om jouw boodschap te verspreiden, en te realiseren voor een relatief laag budget.

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/