Woon Tik
Image default
Aanbiedingen

Koopgids: Philips keuken machine

Koopgids: Philips keuken machine

Staafmixers (ook bekend als keukenmixers en keukenmachines) zijn een geweldige keuze voor enthousiaste bakkers en voor iedereen die cake, brood, muffins, gebak en desserts wil maken zonder uren in de keuken te staan om ze klaar te maken.

Grootte van de mixer

Keukenmixers kunnen aanzienlijke machines zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende keukenruimte hebt voor het model dat je kiest. Denk vooral aan de hoogte van eventuele kasten boven de keuken machine, die de hendel van het bovenste deel van de mixer kunnen blokkeren. Denk er ook aan hoe zwaar de mixer is als u hem moet verplaatsen of in een kast moet opbergen.

Grootte van de mengkom

Staande mixers hebben meestal grotere kommen dan philips keukenmachines, en kunnen dus moeite hebben met kleinere hoeveelheden. Als u graag grote hoeveelheden maakt (meer dan twee taarten per keer), moet u een philips keuken machine met een kom met een grote inhoud kiezen – minstens 500 ml.

Vaatwasserbestendig

Met de hand afwassen van de hulpstukken van een philips keuken machine kan een hele klus zijn, vooral de lastige kloppers. Zoek naar een model met vaatwasserbestendige accessoires, zodat schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt. Het is van vitaal belang om eerst de instructies te controleren, want door onderdelen verkeerd af te wassen in de vaatwasser kan het plastic splijten. Zelfs onderdelen die als vaatwasmachinebestendig vermeld staan, kunnen beschadigd worden door ze in een te heet wasprogramma te stoppen.

Sommige fabrikanten waarschuwen tegen wassen bij temperaturen boven de 40°C, en tegen het volledig vermijden van de droogcyclus, waardoor het plastic ook kan splijten. Vaak mogen accessoires alleen op de bovenste plank worden gewassen, dus controleer eerst de instructies.

Opbergen van accessoires

Sommige philips keukenmachines worden geleverd met een grote verscheidenheid aan accessoires, die veel kostbare keukenopslagruimte in beslag kunnen nemen. Als u denkt dat dit een probleem wordt, zoek dan een model met een opbergdoos of -vak. Sommige zijn zo ontworpen dat u de accessoires in de kom kunt opbergen.

Extra kloppers, garde, reservekommen en onderdelen

De meeste merken hebben reserveonderdelen beschikbaar. Deze zijn handig als u besluit extra hulpstukken te kopen, of een reservekom om afwas te besparen tijdens het bakken, en ook als een van uw hulpstukken zoekraakt of breekt.

Kijk in de gebruiksaanwijzing voor informatie over waar u reserveonderdelen kunt kopen, of kijk op de website van de fabrikant voor details over welke extra onderdelen en hulpstukken verkrijgbaar zijn. U kunt ook online zoeken naar websites die gespecialiseerd zijn in de verkoop van reserveonderdelen.

Leuke functies van de mixer

De nieuwste philips standmixers lijken misschien op de modellen die bijna een eeuw geleden voor het eerst werden verkocht, maar hun tijdloze ontwerp verbergt een reeks indrukwekkende nieuwe functies.

In de afgelopen jaren zijn we het volgende tegengekomen:

  • Extra mengkommen om kleine hoeveelheden te mengen (ook handig als u natte en droge ingrediënten apart moet mengen, maar niet wilt afwassen).
  • Automatische programma’s en bedieningselementen waarmee u de timer, snelheid en functie-instellingen vooraf kunt instellen
  • Ingebouwde gewichtssensoren zodat u geen weegschaal meer nodig hebt
  • Glazen schalen en ingebouwde verlichting voor een betere zichtbaarheid
  • Inductieverwarmingstechnologie waarmee u chocolade kunt smelten zonder het gedoe van roeren boven een sudderende pan
  • Mobiele apps waarmee u de timer, snelheid en functie vanuit een andere ruimte kunt bedienen.
  • Extra’s als deze zijn echter alleen nuttig als de keuken machine de basisbaktaken, zoals kloppen en kneden, aankan.