Woon Tik
Image default
Aanbiedingen

Maak jouw woning slimmer door elektrische raambekleding

Je hebt al lampen die je via een spraakassistent kunt bedienen, de thermostaat leert jouw gedrag en bespaart je zo veel energie én geld. Wat kun je nog meer automatiseren in huis? Een slim deurslot of een beveiligingscamera bijvoorbeeld maar wat dacht je van elektrische raambekleding? Je denkt hier misschien niet eens aan omdat het openen en sluiten van de gordijnen een routine is geworden, wij helpen je de woning slimmer te maken met elektrische raambekleding.

 

Waarom elektrische raambekleding?

Hier zijn enkele voordelen van elektrische raambekleding in huis:

 

 • Je ziet geen koordjes meer hangen.

 • Kinderen of huisdieren kunnen niet langer verstrikt raken in die koordjes.

 • Bedien op afstand de gordijnen, bijvoorbeeld vanaf de bank als je televisie kijkt.

 • Maak de hele dag gebruik van de gordijnen, niet alleen in de ochtend en avond.

 • Zorg dat je woning er altijd bewoond uitziet door de gordijnen automatisch te laten openen en sluiten.

 • Verbruik minder energie en laat de gordijnen in de winter sluiten als je van huis bent.

 • Houd je huis koel in de zomer door gordijnen in te zetten als zonwering.

 

En dan is er nog de koppeling met andere slimme toepassingen in huis. Op de website van Somfy BE zie je precies wat er allemaal mogelijk is met huisautomatisering. Daarbij zijn de meest waardevolle producten vaak de accessoires waar je niet zo bij stil staat. Zo is elektrische raambekleding met afstandsbediening reuze handig maar het zou nog veel beter zijn als de gordijnen kunnen ‘zien’ als het donker wordt. Dit is mogelijk door een lichtsensor te koppelen die acties in werking stelt op basis van lichtintensiteit. Dit soort ‘ogen’ en ‘oren’ van je smart home vallen niet op in huis maar de resultaten zijn absoluut indrukwekkend. Na verloop van tijd leer je steeds beter en slimmer koppelingen maken om je huis te automatiseren.

 

Zijn alle gordijnen geschikt voor automatisering?

Als je raamdecoratie hebt hangen die nog wel enkele jaren dienst zal doen, kies dan voor elektrische gordijnrails van Somfy. Er zijn oplossingen voor vrijwel ieder type gordijn. Je kunt ook kiezen voor een compleet nieuw systeem inclusief gordijnen, rails en motor. Je kunt het zelf regelen met Poweredblinds of schakel een Somfy dealer in om je te helpen. Welke elektrische raambekleding past het beste in jouw woning? Er zijn veel mogelijkheden, ieder type zorgt voor een unieke sfeer in de ruimte. Omdat het systeem nu elektrisch te bedienen valt hoef je niet langer na te denken over zaken als koordjes waar je niet bij kunt of rolgordijnen die scheeftrekken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit deze soorten raambekleding:

 

 • Plisségordijnen met honingraat motief. Het design is prachtig, de functionaliteit uitgebreid.

 • Duo rolgordijnen combineren de beste kenmerken van rolgordijnen met jaloezieën. Deze optie leent zich perfect voor elektrische bediening.

 • Vouwgordijnen ogen heel natuurlijk en lenen zich uitstekend voor de kinderkamer maar staan ook zeker in de huiskamer erg mooi.

 • Schuifgordijnen zorgen voor die klassieke uitstraling en zijn ook te automatiseren.

 

Waar je ook voor kiest; het centrale systeem blijft nagenoeg gelijk. De gordijnrails wordt draadloos verbonden met de TaHoma Switch, een klein kastje dat je ergens in huis plaatst. Voeg nieuwe apparaten toe via de Somfy app inclusief lampen, thermostaten, luidsprekers van diverse merken en bouw zo aan jouw smart home.