Woon Tik
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten hek voor eigen terrein

Een hek kan een belangrijk onderdeel zijn van jouw eigendom. Het biedt immers veiligheid, privacy en kan ook esthetische waarde toevoegen aan jouw woning. Er zijn verschillende soorten hekken op de markt, elk met hun eigen voordelen en nadelen. In deze blog gaan we de verschillende soorten hekken bespreken en helpen we jou om het juiste hek te kiezen voor jouw eigen terrein.

 

Houten hekken

Houten hekken zijn misschien wel de meest populaire keuze omdat ze een klassiek en rustiek gevoel geven. Ze zijn ook relatief betaalbaar en makkelijk te repareren. Echter, houten hekken zijn vatbaar voor waterschade, rot en ook termieten en andere insecten tasten het hout aan. Je hebt dus wel regelmatig onderhoud nodig om het hout in het goede staat te houden. Zoek jij een mooi houten hekwerk van hoge kwaliteit dat ook nog eens zeer betaalbaar is? Neem dan eens een kijkje bij Arfman Hekwerk, de grootste aanbieder van hekwerk in Nederland!

 

Metalen hekken

Dit type hek geeft een modern en strak uiterlijk. Metalen hekken zijn zeer duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Het is echter wel duurder dan de houten variant en sommige soorten metalen hekken kunnen roesten. Bij het kiezen van een metalen hek is het belangrijk om naar de behandeling en eventuele speciale coatings te kijken.

 

PVC hekken

Deze hekken zijn gemaakt van polyvinylchloride, oftewel PVC, en bieden een goedkoper alternatief voor metalen en houten hekken. PVC hekken zijn makkelijk te instaleren en hebben weinig onderhoud nodig. Helaas zijn PVC hekken niet zo duurzaam en kunnen ze breken of vervagen in de zon.

 

Stenen hekken

Stenen hekken zijn zeer duurzaam en kunnen het hele jaar door weerstaan. Ze bieden ook een stijlvol en natuurlijk uiterlijk. Het nadeel is dat stenen hekken zeer zwaar en duur zijn. Bovendien heb je ook vaak een professional nodig om het hek te installeren.

 

Schanskorf hekken

Een schanskorf is eigenlijk een stalen gaasmand die gevuld is met losse stenen. Ze passen goed in de moderne industriële stijl en zijn zeer duurzaam en kunnen het hele jaar door weerstaan. Schanskorf hekken hebben echter ook een hogere prijs en kunnen door het gewicht niet overal worden geïnstalleerd.

 

Er is een hek voor ieders voorkeur!

Het kiezen van het perfecte hek voor jouw eigendom kan best lastig zijn, maar het is belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten hekken en de voor- en nadelen ervan. Denk goed na over wat jij belangrijk vindt bij een hek en jouw budget. Of je nu gaat voor een houten hek, metalen hek of een natuursteen hek, er is altijd wel een optie die bij jouw wensen past. Hopelijk heeft deze blog jou geholpen om de juiste keuze te maken.