Woon Tik
Image default
Aanbiedingen

Barokspiegel goud,voor een antiek gevoel in hun huis

Wat is een barokspiegel?

De barokke interieurstijl vindt zijn oorsprong in Italië in de vroege 17e tot midden 18e eeuw, als slechts één onderdeel van de bredere culturele bewegingen van barokke kunst, architectuur, muziek en meer. Hij kan worden gekenmerkt door zijn maximalistische, sierlijke, overdadige en toch ingewikkelde kwaliteiten. De barokstijl had altijd een duidelijke complexiteit. Deze complexiteit was echter altijd gebaseerd op een zeer scherp gevoel voor georganiseerde symmetrie.

In termen van kunst en esthetische bewegingen in het algemeen kan de barok worden geplaatst na de renaissance en vóór de neoklassieke stijl. De expansiviteit van de vormgeving werd destijds door de Rooms-Katholieke Kerk opgeroepen als tegenvoorstel voor de eenvoud en soberheid van de protestantse architectuur, kunst en muziek. Vanuit Italië verspreidde de stijl zich echter al snel over heel Europa, waarbij de flamboyante stijl zijn eigen accenten en smaken kreeg binnen elke nationale uitvoering van de stijl.

Op artistiek gebied kunnen we denken aan bepaalde beruchte namen als Peter Paul Rubens en Caravaggio die nauw verbonden zijn met de beweging. Wat de muziek betreft, staat Antonio Vivaldi bekend als een van de grootste componisten van de barok. De beeldhouwkunst was natuurlijk het meest fundamentele aspect van de beweging, en de drie voorlopers zijn de beeldhouwers Gian Lorenzo Bernini en Francesco Borromini en de schilder Pietro da Cortana.

Barokke inrichting

Belangrijk voor de barokke stijl op het gebied van interieurinrichting waren houtsnijwerk, patronen, plantenmotieven en vormgeving die in het algemeen gericht was op het opbouwen van het gevoel van schaduw en textuur door middel van zeer scherpe en dicht op elkaar staande vormen die uit het meubilair naar voren kwamen.

Tegenwoordig zijn elementen van de barokstijl nog steeds populair, waarbij de sfeer van een paleis wordt gevangen en in een huiselijke omgeving wordt gebracht. Dit kan worden bereikt door bepaalde ontwerpkeuzes in een reeks meubels, zoals met luxe linnengoed, schilderachtige muurschilderingen, prachtig gesneden tafel- en stoelpoten, en met veel rondingen, waarbij de muren van uw kamers geen vlakheid of kaalheid accepteren.

Barokspiegels

Een van de gemakkelijkste manieren om die barokstijl te creëren, waardoor uw huis een traditionele, klassieke uitstraling krijgt, is de kiezen van barokspiegels. In de spiegel, en vooral in de lijst ervan, kan de kracht en de uitbundigheid van de barokke esthetiek worden gecondenseerd in één prachtig en opvallend stuk.

Pracht en praal kunnen worden bereikt met het dramatische en uitvoerig ontworpen snijwerk in de lijsten van de spiegel. Verfijning moet ook uit het palet komen, dat zwart, wit, goud, zilver of brons moet zijn.

De slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer kunnen vandaag de dag profiteren van vooral de barok spiegel goud. Grote, te grote meubels, ingewikkelde schuldlijsten, rijk geweven textiel en sierlijke decoratieve sieraden kunnen allemaal worden gebruikt om een gevoel van majesteit in huis te brengen.

De barokstijl moet uw kamer echt karakter geven, en dit karakter kan overlappen met bepaalde andere esthetische categorieën, zoals de brocante spiegel. Het kan een geweldig decoratief gebied zijn om te verkennen. Denk er altijd aan niet verlegen of nerveus te zijn met uw beslissingen als het gaat om barok. Stel uzelf voor als een 17e eeuwse Italiaanse estheet en verheug u in de pracht en praal van extravagant vakmanschap!

Barokspiegels in vele kleuren en maten

  • Zilveren barok spiegels
  • Gouden barokspiegels
  • Zwarte barokspiegels
  • Witte barokspiegels
  • Venetiaanse barokspiegel in de kleuren: goud, antiek goud, helder zilver, zilver, antiek zilver, mat zwart, hoogglans zwart, mat wit en hoogglans wit.

De ruime keuze uit vele kleuren, maten, vormen en stijlen zorgt ervoor dat u een barokspiegel naar wens vindt.

Barokspiegels voor elk interieur

Een barokspiegel goud is waarschijnlijk de meest verkochte spiegelstijl in elke woning.
Een brocantespiegel wordt vaak geplaatst op de open haard in de woonkamer, maar ook in de hal, slaapkamer, badkamer of kleedkamer geeft een barokspiegel goud een opvallende sfeer.

Wil je een luxe sfeer, zoek dan naar een oversized of grote barok passpiegel.
Wil je een landelijke sfeer, zoek dan een barok of brocante spiegel met een speciaal bewerkte kleurstelling, zoals gebrand zwart of shabby wit.
Wil je een romantische of klassieke sfeer, zoek dan een barokspiegel met een kuif of boog.

Met een barokspiegel goud maakt u uw interieur compleet!

brocante spiegel