Woon Tik
Image default
Badkamer

Verschillende typen kranen: een grondige verkenning

Verschillende typen kranen: een grondige verkenning

Als je denkt aan kranen, denk je misschien aan de eenvoudige kraan in je keuken of badkamer. Maar wist je dat er een breed scala aan verschillende soorten kranen bestaat, elk met hun unieke functies en toepassingen? Van de traditionele mengkranen tot thermostatische douchekranen, we duiken in de fascinerende wereld van badkamerkranen.

 

Mengkranen: een klassieker in elke keuken

Mengkranen zijn ongetwijfeld een van de meest voorkomende soorten waterkranen. Ze bieden de mogelijkheid om zowel warm als koud water te mengen, waardoor je de watertemperatuur naar wens kunt regelen. Mengkranen zijn veelzijdig en komen in verschillende stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor elke keuken of badkamer.

 

Eengreepsmengkranen: gemak en efficiëntie

Eengreepsmengkranen, bedien je met slechts één hendel. Deze kranen zijn populair vanwege hun gebruiksgemak en strakke, moderne design. De enkelvoudige bediening regelt zowel de waterstroom als de temperatuur, wat bijdraagt aan de efficiëntie van deze kraan.

 

Thermostatische kranen: veiligheid en comfort

Een thermostatische kraan is een uitkomst voor wie veiligheid en comfort hoog in het vaandel heeft staan. Ze zijn vooral populair als douchekranen. Met een thermostaatkraan stel je de temperatuur vooraf in, wat het risico op plotselinge temperatuurwisselingen wegneemt. Een ideale keuze voor gezinnen met kleine kinderen of ouderen.

 

Sensor kranen: hygiëne en duurzaamheid

Sensor kranen, vaak te vinden in openbare ruimtes, bieden een handsfree ervaring. Door middel van een infraroodsensor wordt de waterstroom geactiveerd zodra je je handen onder de kraan houdt. Deze waterkranen zijn niet alleen hygiënisch, maar helpen ook water te besparen, wat ze tot een duurzame keuze maakt.

 

Fonteinkranen: compacte schoonheid

Fonteinkranen zijn specifiek ontworpen voor kleine wastafels, vaak te vinden in aparte toiletten. Deze kranen zijn compacter, waardoor ze perfect passen bij de beperkte ruimte van een fontein. Ondanks hun kleine formaat bieden ze een krachtige waterstroom en zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen.

 

Een kraan voor elke behoefte

Het kiezen van de juiste kraan kan een grote impact hebben op de functionaliteit en esthetiek van je ruimte. Of je nu op zoek bent naar eenvoud en efficiëntie, veiligheid en comfort, hygiëne en duurzaamheid of compacte schoonheid, er is altijd een kraan die perfect aansluit.

 

https://stonecompany.nl/g/hotbath-kranen/