Woon Tik
Image default
Beurzen en evenementen

Modeltreinen attractie in Hamburg

“Hoe zeg je modelspoor in het Duits?” is de vraag die aan mijn hersenen knaagt.

Ik ben nog nooit in Duitsland geweest, maar ik ben altijd gefascineerd geweest door modeltreinen. Deze attractie in Hamburg heeft een unieke twist.

Het is eigenlijk een concertzaal en het is open voor het publiek na enkele maanden van bouw. Je hoort het filharmonisch orkest synchroniseren met miniatuurmusici. Toen ik in Hamburg was, werd ik getroffen door de schaal van de plaats.

Ik was er nog nooit geweest, maar mijn broer Frederik had er jarenlang met me over gepraat. Zijn idee was al bewezen als ’s werelds grootste modeltreinset. Naast de treinstellen is het hele Speicherstadt-gebied in Hamburg een miniatuurversie van de stad.

De attractie wordt gerund door tweelingbroers Frederik en Gerrit Braun, die het idee voor het eerst kregen vanuit hun huis in Zürich. De twee broers spraken over de wereld van miniatuurtreinen en hoe ze die met z’n tweeën konden realiseren.

Toen begonnen ze te brainstormen over ideeën voor hun nieuwe miniwereld. Ondanks het feit dat negentig procent van deze ideeën weinig met treinen te maken had, was de tweeling enthousiast over de daad van miniaturisatie zelf, die een demiurgische allure heeft.

De tweeling wilde een miniatuurwereld bouwen met een gigantische trein en ze hadden een team van ingenieurs om hen te helpen hun droom te creëren. Een beroemde modelspoorbaan in Duitsland is Miniatur Wunderland, een klein vliegveld.

Het is de grootste modeltrein ter wereld en ligt in de historische wijk Speicherstadt van Hamburg. Het werd opgericht door Frederik Braun, die een modelspoorliefhebber was in Zürich. In Hamburg werd een enquête gehouden om te bepalen welke attracties in Hamburg populairder waren bij mannelijke respondenten.

 

Het bleek dat de Miniatur Wunderland op de derde plaats stond van de mannelijke respondenten, waardoor het een van ’s werelds meest bezochte attracties is. Het tweede deel heet Miniatur Wunderland. Het is de grootste modelspoorbaan ter wereld en ligt in de wijk Speicherstadt van Hamburg.

De maker van deze attractie, Frederik Braun, een gerenommeerde modeltreinfan in Zwitserland, begon de eerste tentoonstelling in de stad Hamburg. Hij was de eerste persoon die zijn droom waarmaakte en hij kreeg al snel de aandacht van collega-treinliefhebbers in zijn geboortestad.

De Miniatur Wunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld. Het is de thuisbasis van ’s werelds grootste modeltreinmuseum. In augustus 2001 werd het uitgeroepen tot de beste toeristische attractie ter wereld.

De tentoonstelling heeft tien miniatuurversies van beroemde steden in Duitsland, waaronder de stad Hamburg en de Oostenrijkse Alpen. De stad omvat ook een denkbeeldige Duitse stad genaamd Knuffingen. Het museum beschikt ook over miniatuurmodellen van alle grote steden in Europa.

Lees meer over hoe je een modelspoorbaan bouwt