Woon Tik
Image default
Beveiliging

Cilindersloten: koop superveilige sloten voor een veilig gevoel!

Bij het kiezen van een goed slot speelt een aantal aandachtspunten een rol. Het meest belangrijk is voor veel woningeigenaren en bedrijfsleiders de eigenschap dat de sloten die gebruikt worden inbraakbestendig zijn. Maar sloten moeten daarnaast ook gebruiksvriendelijk zijn en een goede levensduur hebben. Iedereen die dit soort terechte eisen stelt aan deursloten, doet er goed aan om cilindersloten met kerntrekbeveiliging te overwegen. Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging biedt alles wat je van een modern slotensysteem mag verwachten. Een cilinderslot is het meestgebruikte slot en werkt via een sleutel, die plaatjes of beveiligingspennen omdraait in een sterke slotbehuizing. Hierdoor is het onmogelijk om zonder sleutel een deur te openen.

Optimale beveiliging van deuren

De kerntrekbeveiliging die tegenwoordig is aangebracht in veel cilindersloten, is een cruciaal onderdeel van deze sloten. Sloten die deze beveiliging hebben, worden ook wel kerntrek-proof genoemd. Hiervan is sprake als er een metalen blokkade op het slot zit, die voorkomt dat een inbreker met een klauwhamer of boormachine de schroef uit het slot kan trekken. Op het slot is daarom een veiligheidsbeslag aangebracht, die kerntrekken onmogelijk maakt. Ga je binnenkort een cilinderslotsysteem aanschaffen, zorg er dan voor dat deze kerntrek-proof is. Zeker voor winkeliers en bedrijfseigenaren is dit erg belangrijk voor meer veiligheid. Maar ook particulieren kunnen het inbrekers aanzienlijk moeilijker maken door voor dit slot te kiezen. Je deuren zijn dan optimaal beschermd tegen onbevoegden. En wat ook erg fijn is: je krijgt er een veel veiliger en geruster gevoel van, omdat je weet dat inbraak bij jullie nagenoeg zo goed als onmogelijk is.

Eén sleutel voor alle deuren: meer efficiëntie

Als je van comfort houdt en van efficiëntie zijn cilindersloten ook de beste aankoop die je kunt doen. Bij aankoop van slotcilinders van één specifiek merk is het mogelijk om te kiezen voor zogeheten gelijkschakeling. Dit woord houdt in dat je alle sloten in je woning, winkel of op kantoor met één en dezelfde sleutel kunt openen en dichtdoen. Vooral in scholen of bedrijfspanden, waar personeel vaak in meerdere ruimtes komt, is dit enorm handig. Zo heeft iedereen snel toegang tot de schoollokalen of bedrijfsruimtes en kan er sneller verplaatst worden. En dat levert tijdwinst op!

Bijmaken van andere sleutels

Wil je graag over meer sleutels beschikken, bijvoorbeeld voor andere gezinsleden of voor je personeel? Extra sleutels bijbestellen voor jouw cilinderslot is snel geregeld bij de leverancier. Slim is om dit meteen bij installatie van de sloten te doen, want dat is voordeliger dan achteraf nabestellen.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/