Woon Tik
Image default
Bouwen en verbouwen

Legbordstellingen als opslagsysteem? Dit zijn de voordelen

Goede opslagruimte is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van hun werkzaamheden. Het efficiënt inrichten van de opslagruimte kan de productiviteit en efficiëntie van een bedrijf goed verbeteren. Een populair en efficiënt opslagsysteem dat veel voordelen biedt, zijn legbordstellingen. In dit artikel zullen we je uitleggen waarom legbordstellingen de opslag van jouw bedrijf kunnen verbeteren. 

Wat zijn legbordstellingen?

Legbordstellingen zijn een type opslagsysteem dat bestaat uit horizontale planken die op verschillende hoogtes kunnen worden geplaatst. Deze planken worden ondersteund door verticale staanders en zijn vaak verstelbaar om aan de specifieke behoeften van een bedrijf te voldoen. Legbordstellingen worden vaak gebruikt in magazijnen, archieven, winkels en kantoren om goederen en materialen op te slaan.

Voordelen van legbordstellingen

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van legbordstellingen is de flexibiliteit die ze bieden. De planken kunnen op verschillende hoogtes worden geplaatst, waardoor ze geschikt zijn voor het opbergen van verschillende groottes en vormen van goederen. Dit maakt het mogelijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en de opslagcapaciteit te maximaliseren.

Gemakkelijke toegang tot goederen

Doordat de planken van legbordstellingen vaak verstelbaar zijn, kunnen goederen op ooghoogte worden geplaatst. Hierdoor kunnen werknemers gemakkelijk bij de opgeslagen spullen, zonder dat ze hoeven te bukken of te rekken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op letsel door overbelasting.

Overzichtelijke opslag

Legbordstellingen zorgen voor een overzichtelijke opslag van goederen. Doordat de goederen op verschillende niveaus kunnen worden geplaatst, is het gemakkelijk om een bepaald item te vinden zonder de hele stelling te hoeven doorzoeken. Dit verhoogt de efficiëntie en bespaart tijd bij het verzamelen van goederen.

Veiligheid

Veiligheid is altijd belangrijk bij het kiezen van een goed opslagsysteem. Een legbordstelling kast is ontworpen om stabiel en stevig te zijn, waardoor ze veilig zijn om goederen op te slaan. Daarnaast kunnen ze vaak worden bevestigd aan de muur of de vloer, waardoor ze extra stabiliteit bieden. Dit vermindert het risico op ongelukken en schade aan goederen.

Kostenbesparend

Het gebruik van legbordstellingen als opslagsysteem kan kostenbesparend zijn voor bedrijven. Doordat de stellingen de beschikbare ruimte optimaal benutten, kan een bedrijf mogelijk besparen op het huren van extra opslagruimte. Bovendien kan de efficiënte opslag de productiviteit verhogen, wat kan leiden tot kostenbesparingen op lange termijn.

Eenvoudig te monteren en aan te passen

Legbordstellingen zijn over het algemeen eenvoudig te monteren en aan te passen. Veel fabrikanten bieden handleidingen en instructies voor het monteren van de stellingen, waardoor bedrijven geen professionele hulp nodig hebben bij de installatie. Daarnaast kunnen de planken vaak eenvoudig worden aangepast of verplaatst, waardoor de opslagruimte flexibel blijft en kan worden aangepast aan veranderende behoeften.