Woon Tik
Image default
Bouwen en verbouwen

Waar moet je op letten bij het bouwen van een vrijstaande garage?

Het is zover, je hebt de stoute schoenen aangetrokken en gaat zelf een garage in je tuin aanleggen. Van het betonstorten tot het metselen van de muren, jij gaat dit project laten slagen! Als dit je voornemen is, lees dan dit artikel door. Hier lees je precies waar je op moet letten bij het bouwen van een vrijstaande garage.

Stappenplan voor een vrijstaande garage bouwen

Is jouw bijnaam ‘Handige Harry’ en wil je graag nauw betrokken zijn bij het bouwen van jouw garage, dan is het handig om van tevoren een stappenplan voor de bouw te maken. Ruwweg is dit op te delen in een aantal facetten:

  • Een stevige fundering aanleggen: een garage is zwaar, daarom is een stevige fundering essentieel. Je kunt hiervoor beton, cement, bouwfolie, big bags met beton, zand en grind en bouwstaalmatten gebruiken.

  • Bedenk welke materialen je wilt gebruiken voor de muren. Bouw ze van kalkzandsteen, metselstenen of betonblokken en koop voldoende cement, lijm en mortel.

  • Kies het soort dak: meestal wordt voor een garage voor een plat dak gekozen, maar je kunt ook een hoog en puntig dak maken. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

  • Kies je vloermateriaal (beton of tegels)

  • Leg stroompunten aan voor een lichtpunt, verwarming, vriezer of andere zaken waarvoor je stroom nodig hebt.

Neem de tijd en houd rekening met uitloop

Een garage bouwen kost nu eenmaal tijd. Het is daarom belangrijk dat je voldoende tijd inplant voor het bouwproces. Houd ook rekening met eventuele uitloop want het is niet zelden dat er onverwacht beren op de weg komen en de planning uitloopt. Als je hier van tevoren op ingesteld bent kan dit alleen maar meevallen.

Nazorg na het bouwen: laat je dak en gevel coaten

Is het eindresultaat er, dan wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk mooi blijft. Het is daarom slim om het dak van je garage te laten coaten door Het Zuiden Coatings, zij zijn gespecialiseerd in het coaten van daken en dus ook garagedaken. Je kunt via hen ook voor je gevel een gevel coating laten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je gevel nog vele jaren beschermd blijft tegen verschillende weersinvloeden. Het is zowel mogelijk om stalen gevels te coaten als stenen en betonnen gevels. Ook overheaddeuren kunnen gecoat worden, dus je kunt alles in een keer mee laten nemen. Handig toch? Kies daarom voor een solide coating van jouw dak of gevel zodat je pand nog vele jaren mooi blijft.

 

https://hetzuidencoatings.nl/