Woon Tik
Image default
Dak gevel en schoorsteen

De bescherming van een plat dak

Wanneer u in een woning woont, die voorzien is van een plat dak, dan heeft u voor de bescherming een goede dak bekleding nodig. Om het platte dak te bekleden, heeft u een goede gecertificeerde dakdekker nodig. Het moet een dakdekker zijn, die weet wat hij moet doen om een plat dak te bekleden. Het plat dak moet ons beschermen tegen de vele weersinvloeden waar we in Nederland mee te maken krijgen. De dakbedekking die we voor een plat dak gebruiken, moet ons beschermen tegen de hevige stortbuien waar we de laatste jaren mee te maken krijgen, maar ook tegen sneeuw, hagel, vorst, hitte en stormen. We kunnen voor het platte dak bitumen gebruiken, maar ook EPDM of kunststof.

Een lekkage op het platte dak

Wanneer op het platte dak vele jaren geleden bitumen is aangebracht, kan het door de jaren heen poreus zijn geworden. Er kunnen scheurtjes in zijn gekomen, die een lekkage zouden kunnen veroorzaken. Wanneer het platte dak lekt, dan moet de lekkage zo snel mogelijk gemaakt worden. Doordat het water doorlaat, kunnen de balken na een verloop van een tijd gaan rotten. Dat moet u niet hebben, omdat u dan het hele platte dak moet vernieuwen. U zult ontdekken dat u de plaats van de lekkage op een plat dak bijna nooit kan achterhalen. Neemt u contact op met platdakherstel.nl, dan zullen ze snel langskomen en kijken wat er moet gebeuren om de lekkage te verhelpen. De vakman zou u kunnen adviseren om er een nieuwe dak bekleding op aan te laten brengen. Ga daarbij niet over een nacht ijs, maar laat meerdere offertes maken en vergelijk ze met elkaar. Het bedrag dat u voor een nieuwe dak bekleding moet betalen, is hoog. Er is een betere oplossing, alleen veel goedkoper.

Het aanbrengen van een vloeibare dakbedekking

De poreuze dak bekleding bitumen, die er jaren geleden op is aangebracht, kan met vloeibare bitumen behandeld worden. Wanneer deze vloeibare dakbedekking is aangebracht, is uw dak bekleding weer in orde. Om nog een betere bescherming te krijgen, wordt het vloeibare bitumen vervangen door vloeibare siliconen. Door het gebruik van de siliconen wordt de bekleding van het platte dak weer zo goed als nieuw. De levensduur van de bekleding van het platte dak kan weer tussen de 15 en dertig jaar mee. Deze vloeibare dak coating kunt u bij platdakherstel.nl online bestellen. Het is handig om witte vloeibare soliconen te gebruiken. Door de reflectie van de zon op het witte platte dak, zal het binnen tijdens de warme zomerdagen heerlijk koel blijven. Het aanbrengen van de vloeibare siliconen is niet moeilijk. Daarvoor kunt u gebruik maken van een roller. Door op deze manier de lekkage te lijf te gaan, kunt u veel geld besparen.

https://www.platdakherstel.nl/