Woon Tik
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Waarom mijn dak laten inspecteren?

Om schade aan het dak en onderliggende constructies te voorkomen is het aan te raden om jaarlijks een dak inspectie te laten doen. Wanneer er schade ontstaat, ben jij natuurlijk al te laat. Jouw dak beschermt jou tegen de weersinvloeden. Door met regelmaat te controleren kunnen gebreken op tijd worden geconstateerd en verholpen worden. Zowel een plat dak als een hellende dak heeft inspectie nodig. Ben jij op zoek naar een dakinspectie Den Bosch? Of nieuwe dakbedekking in Den Bosch?

Hoe werkt een dakinspectie?

Bij het uitvoeren van een dakinspectie vinden verschillende werkzaamheden plaats. Gedurende de inspectie wordt gekeken naar de waterdichtheid van het dak. Daarnaast wordt er gekeken naar de staat van het dak en geeft de dakdekker advies over het schoonmaken van de verschillende onderdelen van het dak. De dakdekker stelt een rapport op met punten waarmee jij of de dakdekker aan de slag kan. Op welke onderdelen let de dakdekker bij een dakinspectie?

  • Dakpannen
  • Nokvorsten
  • Onderliggende dakconstructies
  • Isolatiemateriaal
  • Waterafvoer
  • Controle van schoorstenen

Laat regelmatig een inspectie uitvoeren

Er kan veel mis zijn met jouw dak. Denk hierbij aan loszitten of scheef zittende dakpannen. Deze kunnen lekkage veroorzaken. Ongewenste mos of algengroei kan ervoor zorgen dat de waterdichtheid van het dak wordt aangepast. Het kan zelfs onderliggende dakconstructies aantasten door hout of betonrot. Daarom zou een dakinspectie minstens één keer per jaar uitgevoerd worden. Zo kunnen gebreken op tijd worden uitgevoerd en is de kans op schade een stuk kleiner. Door het uitvoeren van een inspectie krijg jij een duidelijk inzicht in de conditie van jouw dak. Zo kom jij bij de eerste herfststorm niet voor verrassingen te staan.

Hoe vind ik een betrouwbare dakdekker?

Een goede dakdekker is te herkennen aan verschillende factoren. Een betrouwbare dakdekker heeft jaren ervaring met het dekken van daken. Goede reviews zijn een eerste indicatie dat een dakdekker goed werk levert. Daarnaast hoort een dakdekker in het bezit te zijn van meerdere certificaten. Zo geeft het certificaat BRL 4702 aan dat het bedrijf de juiste technieken en materialen toepast bij het realiseren van een dakconstructie. Daarnaast voert een dakdekker met ervaring reparaties beter uit. Met zijn kennis en praktijkervaring weet de dakdekker wat werkt. Laat een dakdekker adviseren bij het realiseren van een dak. Ben jij nog op zoek naar nieuwe dakbedekking in Rosmalen?

https://www.adodak.nl/