Woon Tik
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Waarom wij zo genieten van vogels

Waarom wij zo genieten van vogels

We zijn allemaal gek op vogels en de laatste jaren zie je ook dat we steeds beter voor ze gaan zorgen. Vogels zijn een gratis attractie en blijven terugkomen als je lekker voer of water neerzet. Bovendien zijn ze ook nog eens heel belangrijk voor ons klimaat, want ze nemen een boel koolstof op. Daarom verwennen we ze graag met Vogelvoer. Dit is niet alleen lang houdbaar, maar het gaat ook erg lang mee. De meeste vogels eten niet zoveel, maar eiwitrijke dingen zoals bijvoorbeeld meelwormen, daar kunnen ze van blijven smullen. Dit is ook een van de belangrijkste eiwitbronnen voor een vogel. Tevens kunnen wij ze zo iedere dag terug zien komen en dat voor bijna geen geld. Bovendien komen er steeds meer soorten naar Nederland toe, dus er is ook voldoende variatie.

Kies voor natuurlijk vogelvoer

Het beste kun je kiezen voor natuurlijk vogelvoer. Dit is niet alleen het gezondste voor de vogels, maar ook het lekkerste. Een van de lekkerste dingen die ze graag hebben zijn meelwormen. Deze kun je in gedroogde vorm kopen. Ze zitten namelijk vol met gezonde vetten in de vorm van olie. Maar voor het merendeel eten vogels dit graag omdat er veel eiwitten in zitten. Ook kun je van die vetbollen ophangen voor de vogels. Zo krijgen ze lekker een wintervacht en hebben ze het ook dan warm. Bovendien weten vogels wel wanneer ze moeten stoppen met eten. Ze zullen dus niet 1,2,3 moddervet gaan worden. Daarnaast zijn er ook gewoon potjes met vogelpindakaas. Deze kun je lekker mengen met zaadjes om een snoepje of taart voor de vogel van te maken.

Ook water is erg belangrijk

Water is ook erg belangrijk voor de vogels. Dit is hun drinken en net als wij hebben ze dit graag lekker koud. De meeste mensen verversen het water dan ook meerdere keren per dag. Tevens is het ook lekker voor de vogels als je er wat stenen in doet. Zo kunnen ze zichzelf vasthouden en ook een badje nemen in het water. Het is belangrijk dat je dit op verschillende plekken neerzet. Sommige vogels durven gewoon op de tafel te springen. Maar andere zijn juist wat meer verlegen of gesteld op hun privacy. Voor hen kun je het op een beschutte plek bij een boom of heg om maar een voorbeeld te noemen neerzetten.

Dit doen vogels voor ons

Vogels zorgen ervoor dat het klimaat stabiel kan blijven. Zij zijn een van de belangrijkste dieren als het gaat om de opslag van koolstof. Min of meer zorgen zij er dus voor dat wij kunnen leven zoals we leven. Bovendien zorgen ze dan ook nog eens voor een frisse lucht. Natuurlijk mogen we hier op zijn tijd wel iets voor terugdoen. Vogelvoer en water zijn niet duur en je kunt er de vogels lang van laten genieten. Dit is dan ook de voornaamste reden, dat ook de jongeren generatie hiermee begint. De vogels maken voedingstoffen van de koolstof, dus het levert hen ook nog wat op.