Woon Tik
Image default
Huiseigenaren

Wat doe je met ontstoppingsproblemen in Den Haag?

Bij ontstoppingsproblemen in Den Haag is het belangrijk om te weten dat de meeste problemen zelf opgelost kunnen worden. U moet gewoon de oorzaak van uw schade vinden en verschillende oplossingen proberen totdat u er een vindt die werkt voor uw huis.

In dit artikel leggen we uit hoe u ontstoppingsproblemen in Den Haag kunt oplossen, wat de meest voorkomende oorzaken zijn en hoe u kunt voorkomen dat het weer gebeurt!

Bij ontstoppingsproblemen in Den Haag? Zo los je dit op!

Wat is het probleem?

Het probleem is dat uw riool verstopt is en u uw gootsteen of toilet niet kunt doorspoelen. Toiletten en gootstenen zijn een noodzaak in elk huishouden, dus het is belangrijk dat ze zo snel mogelijk weer werken. Hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt om ze te repareren.

Waarom is het belangrijk om het op te lossen?

Je hebt een werkend toilet en een werkende wastafel nodig voor het dagelijks leven in Den Haag; anders wordt het leven erg lastig! U zult ook problemen krijgen met insecten zoals muggen die zich voortplanten in stilstaand water. Vaak blijven problemen met een riool wel even liggen omdat de ernst nog niet genoeg is om het snel op te lossen. Wacht je te lang dan kan dit zorgen voor grotere schade en dan kost het uiteindelijk meer op het op te lossen.

Er kunnen veel redenen zijn voor een ontstopping.

Er kunnen vele redenen zijn voor een ontstopping.

Waarschijnlijk komt het doordat het toilet verstopt is met slib. Dit is een mengsel van toiletpapier, haar, voedsel en andere vaste materialen die regelmatig door uw toilet worden gespoeld. Hoe meer mensen uw toilet gebruiken en regelmatig doorspoelen (ook gasten), hoe meer slib zich in uw leidingen ophoopt.

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn verschillende manieren om uw afvoer te ontstoppen. Een ontstopper is het eerste waar je aan denkt, maar er zijn ook andere opties die je kunnen helpen.

  • Chemische afvoerreiniger: U kunt ook proberen een chemische afvoerreiniger te gebruiken als een ontstopper niet werkt. Dit is vooral effectief bij haar en andere organische verstoppingen, die vaak blijven hangen, zelfs na het dompelen.
  • Hogedrukreiniger: U kan uw riool ontstoppen met een hogedrukreiniger. Hier moet je wel weten hoe je dit moet doen. Zoek dus eerst wat instructie video’s op en kijk dan of je weet wat je moet doen.

Heeft toch een rioolsbedrijf in Den Haag nodig?

Heeft u zelf geprobeerd uw ontstopping Den Haag te verhelpen, alleen is dit niet gelukt? Het kan dan wel eens een goed idee zijn om de frustratie aan de kant te zetten en een rioleringsbedrijf in Den Haag in te schakelen. Zij hebben de apparatuur om snel de problemen te achterhalen en kunnen daardoor vervolgens de problemen ook sneller oplossen.

Hoe kan een rioleringsbedrijf uw probleem achterhalen?

Een rioleringsbedrijf kan snel een probleem detecteren. Ze hebben hier verschillende apparatuur voor. Zo kan je een rookinspectie laten uitvoeren of een camera inspectie.

Rookinspectie

Heb je kleine scheurtjes en gaten in je riolering, dan kan dit zorgen voor rioolstank. Deze kleine scheurtjes en gaten zijn met het blote oog vaak niet te zien en worden zichtbaar met een rook inspectie.

Camera inspectie

Als u vermoedt dat er een probleem in uw afvoer is, is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een camera-inspectie. Met deze methode kunt u precies zien waar de verstopping zit en hoe u deze kunt verhelpen. Bovendien kom je er zo ook achter hoe je riolering eraan toe is. Je kan de grotere gaten en scheuren zien en zo kunt u ellende in de toekomst voorkomen.

Hoewel deze methode niet altijd direct een verstopping verhelpt, kan het wel helpen om te achterhalen wat voor soort klus er gedaan moet worden. 

https://www.rioolgroep.com/