Woon Tik
Image default
Huishouden en schoonmaak

Slimme tips voor schone ramen

Als het voorjaar zich weer aankondigt krijg je vaak het idee dat je ook de ramen een keer moet gaan lappen. De zon die naar binnen schijnt laat zien dat het in de winter vies is geworden. Niet alleen zand is blijven zitten, de druppels van de laatste bui zijn ook nog duidelijk zichtbaar. Heb je weinig tijd voor dit klusje? Dan zou je de glazenwasser Almelo kunnen inschakelen. Of je kunt met de tips van deze professionele glazenwasser aan de slag gaan.

Verwijder vuil voordat je gaat wassen

Met de regen en de wind die tegen je ramen slaat, komt ook veel vuil mee. Denk bijvoorbeeld aan zand of stuifmeel. Je wilt voorkomen dat dit vuil krassen maakt als je de ramen gaat lappen. Daarom is het belangrijk dat je, voordat je begint, alles zorgvuldig schoonmaakt. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant maar ook voor de raamkozijnen en de vensterbank aan de binnenkant. Gebruik in eerste instantie een zachte borstel. Als je met water aan de slag gaat, kun je de kozijnen en vensterbank alsnog met een zeem afnemen.

Wat is geschikt als schoonmaakmiddel?

De grote vraag zal zijn wat je moet gebruiken als schoonmaakmiddel bij het ramen lappen. Glazenwasser Almelo geeft als advies om niet alleen maar reguliere schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze ontvetten namelijk niet en daardoor houd je bijna altijd strepen over. Je kunt uit verschillende middelen kiezen waarbij je kunt kijken of je het in huis hebt of wat je prettig vindt om mee te werken. Ammoniak is een bekend ontvettingsmiddel maar het heeft een hele sterke geur. Daarom raadt glazenwasser Almelo aan om in plaats daarvan te kiezen voor een combinatie van een allesreiniger en een scheutje afwasmiddel. In dit geval zorgt het afwasmiddel dan voor de ontvettende werking. Mocht je toch nog strepen hebben dan kun je deze weghalen door er met een krant over te wrijven.

Optimaal resultaat van je werk

De glazenwasser Almelo heeft er natuurlijk handigheid in omdat hij dagelijks vele ramen lapt. Als je het zelf niet zo vaak doet, kun je wat onwennig aan de klus beginnen. Als je de ramen weer droog wilt maken met een trekker, houd dan een vaste volgorde van je bewegingen aan. In dit geval is volgens glazenwasser Almelo het meest gebruikelijk om te werken van hoog naar laag en van links naar rechts. Hiermee voorkom je ook dat er onnodig strepen ontstaan of dat er steeds druppels verschijnen op de plek die je net gedroogd hebt. Tot slot is ook het materiaal waar je mee werkt natuurlijk belangrijk. Een schone spons, een microvezel doek of een goede zeem en natuurlijk een trekker met een goed rubber helpen mee om een mooi en streeploos resultaat te krijgen.

Vraag de professionele glazenwasser

Voor de ramen waar je zelf niet gemakkelijk bij kunt vraag je natuurlijk professionele hulp. Glazenwasser Almelo heeft alles in huis om ook de moeilijk bereikbare ramen van je huis weer stralend schoon te maken. Of je nu een hoekhuis, tussenwoning of vrijstaande woning hebt. Bespaar jezelf tijd en moeite en geniet van het hernieuwde uitzicht als de glazenwasser Almelo is geweest.