Woon Tik
Image default
Inrichting

Is een hoogpolig vloerkleed de juiste keuze?

Een hoogpolig vloerkleed is een tapijtsoort met een dikkere pool dan de meeste vloerkleden. De pool of diepte van het tapijt bepaalt hoe zacht of hard het onder de voeten aanvoelt. Een hoogpolig vloerkleed kan een goede keuze zijn voor je huis als je wat zachtheid en textuur aan je vloer wilt toevoegen. Veel mensen geven de voorkeur aan dit type vloerkleed omdat het een luxe uitstraling aan de kamer kan geven. Het is ook zeer comfortabel om op blote voeten te stappen, vooral tijdens de koude wintermaanden, wanneer je je voeten warm en comfortabel wilt houden. Hoogpolige vloerkleden kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt, maar ze zijn het populairst in woonkamers en slaapkamers omdat ze comfort en warmte bieden.

De voordelen van een hoogpolig vloerkleed:

Een hoogpolig vloerkleed is ook populair als een vloerkleed shaggy. Een hoogpolig vloerkleed is gemaakt met meer wol dan andere soorten vloerkleden omdat het een diepere en dikkere pool heeft dan laagpolige vloerkleden. Dit zorgt voor meer demping en veerkracht onder de voeten. Deze vloerkleden zijn geweldig omdat ze zo zacht en comfortabel zijn om op te lopen. Hoogpolige vloerkleden hebben een isolerende werking omdat ze lucht tussen de vezels vasthouden. Dit betekent dat ze de kamers warmer houden in de winter en koeler in de zomer. Omdat ze zo dik zijn, zullen hoogpolige vloerkleden je kamer groter doen lijken dan het in werkelijkheid is.

De nadelen van een hoogpolig vloerkleed:

Hoogpolige vloerkleden hebben ook enkele nadelen. Gelukkig wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Ten eerste is dit type vloerkleed moeilijk schoon te maken. Het is moeilijk om de gemorste stof te verwijderen, omdat de vezels de neiging hebben om te klitten als ze nat worden. Bovendien kunnen ze, omdat ze dikker zijn, meer stof en vuil vasthouden dan gewone vloerkleden. Daarom moet je dit vloerkleed vaker stofzuigen. Dit vloerkleed heeft meer onderhoud nodig dan andere soorten vloerkleden. Als je er niet goed voor zorgt, begint het overal te vervellen. Bovendien kan dit vloerkleed allergieën veroorzaken omdat het meer ruimte biedt voor allergenen. Als je allergisch bent, moet je dit vloerkleed vermijden. Ben je niet allergisch? Dan is dit de beste aankoop die je in tijden hebt gedaan!

 

https://www.volero.nl/