Woon Tik
Image default
Inrichting

Welk vliegengordijn werkt het beste tegen muggen?

Het is nog winter. Maar daar komt gauw verandering in. Nog een paar weken en dan is er al wel weer kans op mooie zonnige dagen. En dat zijn ook de momenten dat wij weer volop de ramen en deuren van ons huis open zetten. Heerlijk die frisse buitenlucht in je woning! Dat is nog eens gezond ook! Een groot nadeel in de lente en in de zomer is het ongedierte. En dan met name al die insecten! Vliegen, wespen, bijen en muggen. We hebben er allemaal last van. Maar van muggen hebben we misschien nog wel het meeste last. Die beestjes slaan toe als het iets schemerig of donker is en hebben niet alleen een vervelend zoemend geluid, maar prikken je ook nog eens helemaal lek. Met als gevolg allemaal jeukende bulten. De vraag die wij dan ook stellen is: Welk vliegengordijn werkt het beste tegen muggen?

Als je iets tegen muggen wilt hebben, moet je niet voor een vliegengordijn gaan waar muggen gemakkelijk doorheen kunnen vliegen. Als je een gordijn met strengen kiest, kies dan voor een exemplaar met een mooie dichtheid. Ik bedoel een gordijn waarbij de strengen nauw tegen elkaar aan zitten. Zonder al te veel kieren. Een kattenstaart gordijn is hier wel goed geschikt voor. Die hebben van die hele pluizige volle strengen die nauw tegen elkaar aan hangen. Kies je voor een kralengordijn? Kijk dan echt of er voldoende dichtheid tussen de slierten onderling zitten.

Een andere mogelijkheid en dat is best wel een goede. Dat is de magneethor. De magneethor is een deurhor met muggengaas. De hor sluit door middel van een magnetische strips in het midden. Fijn is dat je hier zo doorheen kunt lopen en dat de twee horren vanzelf weer achter je sluiten. Belangrijk is hierbij wel dat je het gordijn vrij strak monteert. Anders sluit het niet goed en heb je alsnog kans op muggen in je huis.

Je moet natuurlijk niet alleen de deuren aanpakken. Maar let ook op de ramen. want als je die open hebt staan, kan daar natuurlijk evengoed een mug doorheen komen. En zeker in de slaapkamer is dat niet echt heel prettig. Dat worden slapeloze nachten waar je natuurlijk ook niet echt op zit te wachten. Voor ramen zijn er speciale raamhorren te koop. Goedkoopste optie is de raamhor met muggengaas. Dit kost je een paar euro en dit hang je met zelfklevende strips op. Heel gemakkelijk. Je hoeft er beslist geen handige harrie voor te zijn! Een shop waar je deze vliegengordijnen en raamhorren kunt kopen is Vliegengordijnkopen.nl. Hier heb je veel keus en kun je heel veel informatie over diverse exemplaren vinden.

 

https://www.vliegengordijnkopen.nl/