Woon Tik
Image default
Landelijk leven

Zet een eye-catcher in je tuin!

Na een natte en koude winter worden de dagen weer langer en stijgt de temperatuur weer tot aangenamere hoogtes. Het wordt tijd om de tuin klaar te maken voor een mooie lente en een zwoele zomer. De opwarming van het klimaat heeft naast de vele nadelen voor ons Nederlanders ook één voordeel: we kunnen meer en langer genieten van de sfeer van onze eigen tuin. Misschien is het de hoogste tijd om ook ons tuinterras aan te pakken en te kiezen voor nieuw tuinmeubilair. wil je vanaf dit jaar een echte eye-catcher in je tuin? Denk dan eens aan een Douglas hoekbank.

Wat is er zo speciaal aan een Douglas hoekbank?

De naam Douglas verwijst naar de Douglas-spar. Deze naaldboom komt van oorsprong uit Noord-Amerika, maar is inmiddels ook in Europa een veel geziene boom. De Douglas-spar groeit vergeleken met andere bomen snel en is daardoor zeer geschikt voor bosbouw. Het hout van de Douglas-spar is hard en zeer geschikt om buitenshuis te gebruiken. Het is van nature goed bestand tegen weersinvloeden en vocht en met een lichte behandeling zeer duurzaam te maken. Door zijn sterkte is Douglas-hout bij uitstek geschikt voor het maken van meubelen. De kleur en het nerfpatroon van topkwaliteit Douglas-hout is visueel aantrekkelijk, waardoor het een exclusieve uitstraling krijgt. Voor jou als milieubewuste consument heeft Douglas-hout ook een ander voordeel: het is ecologisch verantwoord te telen en te verwerken. Door een Douglas hoekbank aan te schaffen help je niet mee met het onder druk zetten van tropisch regenwoud.

Een Douglas hoekbank in verschillende uitvoeringen

Iedereen heeft zijn eigen favoriete woonstijl en steeds meer mensen kiezen ervoor om ook het meubilair in hun tuinen aan te laten sluiten bij het interieur binnenshuis. Daarom mag je van een ervaren meubelmaker als Dijkhuis Meubels ook verwachten dat hij Douglas hoekbanken in verschillende stijlen aanbiedt. Als je in het assortiment kijkt, zie je robuuste exemplaren, iets meer traditionele hoekbanken en hoekbanken die zachtheid en romantiek uitstralen. Alle Douglas hoekbanken zijn van tevoren behandeld, zodat je er de eerste twee jaar geen omkijken naar hebt. Breng je veel tijd in je tuin door, dan mag je jezelf ook wat extra luxe gunnen. Bij veel van de standaardmodellen kun je kiezen uit bijpassende zitkussens en rugkussens, in veel verschillende kleuren. Gebruik een Douglas hoekbank als middelpunt van je nieuwe tuininrichting en je zult merken dat hij onmiddellijk de aandacht trekt en een en al zitcomfort uitstraalt.

Laat je Douglas hoekbank geheel op maat maken

Niet alle tuinterrassen hebben dezelfde maat. Als je bij een leverancier kijkt naar de standaardopstellingen, dan krijg je wellicht de indruk dat je het met dit concrete aanbod moet doen. Niets is minder waar. Voor een professionele leverancier van meubelen van Douglas hout is het leveren van maatwerk iets volkomen normaals. Sterker nog, de ervaren meubelmakers doen vrijwel niets anders. Dus maak je vooral geen zorgen als je de hoekbank van je dromen hebt gevonden, maar je wilt hem iets breder, iets langer of iets hoger dan is dat geen probleem. Deze zomer heb je een geheel op maat gemaakte eyecatcher in je tuin.