Woon Tik
Image default
Meubels

3 tips voor inrichten van je vakkenkast

In de meeste huizen staan ze wel, dan hebben we het natuurlijk over vakkenkasten. Deze kasten zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken ter decoratie, maar om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. Zo kun je bijvoorbeeld een vakkenkast tussen je woonkamer een leeshoek zetten, zodat je op het moment dat je rustig wilt lezen, je ook het gevoel hebt dat je volledig afgezonderd zit. Daarentegen bieden de vakken de mogelijkheid om het geheel ook direct gezellig aan te kleden. Kortom, ontzettend veel voordelen dus! Wil jij weten jij je vakkenkast het beste kunt inrichten? Lees dan deze tips!

Houd het rustig

Een vakkenkast is vaak redelijk prominent aanwezig in de kamer, logisch want hij is natuurlijk ook van redelijk formaat. Juist daarom is het belangrijk dat je werkt met onder andere rustige kleuren, maar ook rustige accessoires. Zo heeft het een averechtse werking wanneer jij ervoor kiest om ieder vak vol te zetten met accessoires. Je doet er verstandig aan om afhankelijk van het aantal vakken, niet meer dan de helft te vullen. Uiteraard is ook hier enige nuance in aan te brengen, want dat wordt mede bepaald door de grote van de accessoires.

Houd het netjes

Een vakkenkast leent zich er net als een dressoir perfect voor om vol te worden gestopt met allerlei prullaria. Laten we eerlijk zijn, een telefoon of bos sleutels, die leg je toch gemakkelijk in zo’n vak. Probeer dit te voorkomen, want je zult merken, dat naarmate je dit steeds vaker doet, het een soort van gewenning wordt. Dit is nu juist iets wat je ten koste van alles graag wilt proberen te voorkomen. Daarnaast beïnvloedt het ook de rest van je inrichting, want dit zal de aandacht doen afleiden van waar het eigenlijk om gaat.

Gebruik persoonlijke items

Niets maakt een interieur zo bijzonder als een persoonlijke touche. Dit kun je doen door middel van een foto van je gezin of alleen je kinderen. Vind je dit net iets ‘te’ persoonlijk worden, dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld iets wat je ooit van je partner of kinderen hebt gekregen in je kast neerzetten. Op deze manier geef jij je huis en ook je kast iets unieks mee, waardoor hij door niemand te evenaren is.