Woon Tik
Image default
Muur plafond en wand

Akoestiek van een callcenter

De akoestiek in een callcenter is van groot belang. Waarom? Dit is een grote plek waar mensen in alle rust moeten kunnen werken. Doordat iedereen in een grote ruimte zit en veel aan het bellen is, kan het nog best lastig zijn om ervoor te zorgen dat iedere medewerker afzonderlijk op z’n gemak werken, zonder de hele tijd gestoord te worden. Aan de andere kant is het voor de persoon aan de andere kant van de lijn ook niet fijn als er tijdens het gesprek allemaal geroezemoes te horen is, zoals tikkende koffiekopjes, pratende mensen en muziek. Wist u dat uit onderzoek blijkt dat een slechte akoestiek ervoor kan zorgen dat men stress ervaart?

Een goede akoestiek

Wanneer u in een grote ruimte bent waarin vele mensen aan het werken en bellen zijn, kan het lastig zijn om u te concentreren. Alle geluiden die u om u heen hoort lijken namelijk wel te echoën. Wanneer dit het geval is, weet u dat de akoestiek van een ruimte niet in orde is. Dit kan zorgen voor stress, wat natuurlijk heel erg vervelend is voor uw medewerkers. Bovendien zorgt het niet alleen voor stress, maar ook voor irritatie en een lager concentratievermogen. Genoeg reden dus, om te investeren in een goede akoestiek binnen uw callcenter. Maar hoe zorgt u voor een goede akoestiek?

Akoestiek verbeteren

Het is mogelijk om de akoestiek van een ruimte te verbeteren, waardoor de geluiden niet meer weerkaatst worden in de ruimte en men in rust kan werken. U kunt er op een aantal verschillende manieren voor zorgen dat de akoestiek in de callcenter verbetert, onder andere door het aanbrengen van speciaal akoestiek spuitwerk op het plafond. Dit spuitwerk beschikt over akoestische absorberende materialen, waardoor de geluiden beter opgevangen worden. Deze stof kan niet alleen op de plafonds, maar ook op de wanden van uw callcenter worden aangebracht en is in verschillende kleuren en texturen verkrijgbaar. Zodoende vindt u altijd een oplossing die past bij uw callcenter.

Akoestiek verbeteren met AcoustIQ

Er bestaan verschillende bedrijven die graag een bijdrage leveren aan een verbeterde akoestiek, zoals het bedrijf AcoustIC. De medewerkers van dit bedrijf weten dankzij jarenlange ervaring perfect hoe ze ervoor zorgen dat vervelende geluiden en galm verdwijnen uit uw callcenter. Doordat dit bedrijf de specialist is op het gebied van akoestiek en akoestisch spuitwerk voor in allerlei verschillende ruimtes, bent u gegarandeerd van spuitwerk van hoge kwaliteit. Bekijk gerust de website en neem een kijkje tussen de projecten, of neem contact op voor meer informatie.

https://www.acoustiq.nl/