Woon Tik
Image default
Serre en overkapping

Schuifwanden bieden een efficiënte manier om uw tuinkamer te verwarmen.

Wanneer de zon door glazen schuifwanden schijnt, verwarmt ze een terrasoverkapping, waardoor die behaaglijk aanvoelt. Zelfs op koudere en regenachtige dagen kunt u met een serre volop van uw tuinkamer genieten. Deze kamers komen niet alleen uw huis ten goede, maar laten u ook genieten van de overvloed van de natuur, dankzij de glazen schuifwanden.

Stookkosten lager?

Wanneer u een overkapping met glazen schuifwanden installeert, investeert u ook in de rest van uw woning. Een tuinkamer heeft een isolerende werking omdat de warmte in de ruimte langer blijft hangen dan elders in huis. In oudere woningen betekent dit dat de verwarming niet snel hoeft aan te slaan om een aangename temperatuur te creëren. In feite gaat veel van hun warmte verloren door slechte isolatie. Dankzij de glazen schuifwanden bespaart u met een overkapping met tuinkamer op uw jaarlijkse stookkosten. Omdat het een extra ruimte creëert tussen het huis en het buitenleven – een overgangszone waar minder warmte van binnenuit ontsnapt – bespaart u flink op uw portemonnee. En Moeder Aarde ook!

Waardevermeerdering

Het toevoegen van een overkapping met glazen schuifwanden aan uw huis kan de waarde ervan verhogen, wat zal helpen wanneer u het huis in de toekomst wilt verkopen. Het is belangrijk om rekening te houden met het afwerkingsniveau van uw tuinkamer, alsook met hoeveel ruimte er nog overblijft in uw tuin. Kies ook voor een tijdloos ontwerp, zodat toekomstige kopers het ook zullen waarderen! Een tuinkamer zorgt niet alleen voor extra comfort en woongenot, maar heeft ook uitstekende isolerende eigenschappen die zorgen voor meer energie-efficiëntie in uw huis. Investeren in een dak dat bestaat uit glazen schuifwanden kan de sleutel zijn tot jarenlang plezier van uw huis.

Buiten koken kan op een aantal manieren

Steeds meer mensen nemen hun keuken mee naar buiten, dankzij de trend om buiten te koken. Of ze nu kijken hoe het eten vers wordt bereid op een terras of gezellig samen eten onder een terrasoverkapping – buiten koken is een favoriet tijdverdrijf geworden. Vraagt u zich wel eens af hoe u ervoor kunt zorgen dat mensen zich buiten ontspannen voelen op een warme zomerdag? In deze blogpost laten we u zien hoe u dat kunt doen.

Met de hele keuken naar buiten

U kunt er ook voor kiezen uw keuken naar buiten te verplaatsen. Een optie is een mobiele buitenkeuken met werkblad, die u zelf in elkaar kunt zetten en kunt gebruiken om op warme zomerdagen heerlijke, verfrissende salades te bereiden vanuit uw terrasoverkapping! Stelt u zich eens voor: terwijl u bijpraat met vrienden en familie, hangt de geur van heerlijk eten dat wordt bereid in de lucht. Er is geen betere combinatie dan goed gezelschap en lekker eten vanuit uw terrasoverkapping, toch?

Pizza avond

Als u de sfeer van een vakantie in huis wilt halen, kunt u pizza’s bereiden net als in Italië – met een pizzaoven voor buiten. Zo kunt u snel verse pizza’s maken op uw terrasoverkapping! Als u graag pizza eet met de handen, maak dan pizza’s in de vorm van ijshoorntjes – ook wel “pizzahoorntjes” genoemd. U kunt het dus zo gek maken als u zelf wilt, en een hele avond entertainment hebben! Buon appetito – zorg ervoor dat u de pizzaoven niet direct onder uw terrasoverkapping plaatst.

https://mbveranda.nl/