Woon Tik
Image default
Tuin en buitenleven

Bij welke tuin past een moderne poort?

Het kiezen van de juiste poort voor je tuin kan een wereld van verschil maken. Een moderne poort is een uitstekende keuze voor verschillende soorten tuinen, maar welke tuin profiteert nu echt van zo’n strakke, eigentijdse toegangspoort?

De strakke, moderne tuin

Het zal je vast niet verbazen, maar de strakke, moderne tuin is perfect voor een moderne poort. Denk aan minimalistische ontwerpen met rechte lijnen, symmetrie en een beperkt kleurenpalet. In deze setting is een moderne poort de kers op de taart. De strakke lijnen en het minimalistische design van de poort passen perfect bij de rest van de tuin en versterken de designlook. Op https://hekkenpoorten.nl/ vind je verschillende soorten moderne poorten die je kunt customizen naar de gewenste uitstraling.

De stadstuin

Moderne poorten zijn ideaal voor stadstuinen. In de drukte van de stad biedt een moderne poort niet privacy en veiligheid maar ook een rustige omgeving waardoor je je kunt afzonderen van de buitenwereld. Een strakke, metalen of houten poort kan een oase van rust creëren in een anders hectische omgeving. Daarnaast maximaliseert een moderne poort de beperkte ruimte die een stadstuin vaak biedt, door een gevoel van orde en ruimte te scheppen.

De klassieke of traditionele tuin

Heb je een klassieke of traditionele tuin maar wil je een vleugje moderniteit toevoegen? Moderne dubbele poorten vormen de perfecte brug tussen oud en nieuw. Het contrast tussen de moderne poort en de klassieke elementen van de tuin kan een verrassend en stijlvol effect geven. Dit geeft je tuin een unieke uitstraling zonder dat je de traditionele charme verliest.

De designtuin

In tuinen waar architectonische elementen en landschapsontwerp centraal staan, kan een moderne poort een integraal onderdeel van het ontwerp vormen. De poort fungeert als een kunstwerk op zich, een statement dat de aandacht trekt of juist een rustige erfafscheiding op de achtergrond die mooi samensmelt met het creatieve tuinontwerp.

 

Wat je tuinstijl ook is, het belangrijkste is natuurlijk om te kiezen voor een poort die past bij jouw stijl én functioneel is. Een moderne poort past bij alle bovenstaande tuinstijlen en je kunt dit aanvullen met een modern hekwerk dat aansluit op de poort.

 

https://hekkenpoorten.nl/