Woon Tik
Image default
Tuin en buitenleven

Dit zijn de voordelen van een gecoat hekwerk

Veel hekwerken voor tuinen zijn voorzien van een coating. Vrijwel alle metalen hekwerken hebben dit, maar wat is nu precies het voordeel van een gecoat hekwerk? Dat en meer lees je in dit artikel.

Je hekwerk is beter bestand tegen alle weersomstandigheden

Een gecoat hekwerk biedt verschillende voordelen.Ten eerste zorgt de coating ervoor dat het hekwerk beter bestand is tegen weersinvloeden zoals regen, zon en vorst. Dit verlengt de levensduur van het hekwerk aanzienlijk, waardoor je er langer van kunt genieten zonder dat het veel onderhoud vereist. Een hekken en poorten specialist kan je hierin adviseren en heeft voor elke tuin een passend gecoat hekwerk.

Je kunt vrijwel iedere kleur kiezen

Een ander belangrijk voordeel van een coating is dat je uit allerlei kleuren kunt kiezen. Hierdoor kun je jouw hekwerk aanpassen naar je persoonlijke smaak en de stijl van je huis of tuin. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar kan ook helpen om je eigendom beter te laten opvallen of juist te laten opgaan in de omgeving. Ben je de kleur beu? Dan kun je jouw hekwerk ook makkelijk overschilderen in een nieuwe kleur. Makkelijk toch?

Het voorkomt beschadigingen aan het hekwerk

Een ander voordeel is dat een gecoat hekwerk minder snel beschadigd raakt dan ongecoat materiaal. De coating vormt namelijk een extra beschermlaag die het hekwerk beschermt tegen krassen, roest en andere vormen van slijtage. Wil je dus een hekwerk voor jouw tuin dat nog vele jaren meegaat? Kies dan voor een hekwerk met coating.

Het is onderhoudsarm en je hebt er lang plezier van

Doordat een coating jouw hekwerk beschermt tegen beschadigingen, gaat je hekwerk langer mee. Bovendien heeft een metalen hekwerk met coating minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een massief houten hek, omdat hier zaken zoals houtrot en andere beschadigingen kunnen optreden. Het enige onderhoud wat je voor jouw gecoate hekwerk nodig hebt, is deze af en toe met een zachte borstel schoon te maken. Dit maakt een gecoat hekwerk zeker het overwegen waard.

 

https://hekkenpoorten.nl/