Woon Tik
Image default
Verbouwen

Ga je verbouwen? Dan eerst een container huren

Of je nu een grote of een kleine verbouwing gaat doen, je komt er niet onderuit dat er afval is. Dus is het ook goed om voordat je met verbouwen begint, na te denken over hoe je dat afval gaat afvoeren. Om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het op en neer rijden naar de milieustraat, kun je een container huren.

Wat is het voordeel een container huren?

Een container huren doe je al vanaf 4m³. Dus ook als je geen grote verbouwing hebt, is dit al een optie. Hierdoor heb je al het eerste voordeel te pakken. Want je kunt het afval direct in de container gooien, waardoor je het niet meerdere keren tijdens de verbouwing hoef te verplaatsen voordat je het zelf naar de stort gaat brengen. Het scheelt je bovendien tijd en kilometers omdat je zelf niet weg hoeft. Deze tijd besteedt je aan de verbouwing. Bij het container huren, wordt de container op het afgesproken tijdstip opgehaald. Is de container eerder vol dan gedacht dan is dat ook geen probleem. Ook tussendoor kan de volle container opgehaald worden en krijg je er weer een lege container voor in de plaats. 

Voor welke verbouwing kun je een container huren?

Een ander voordeel van het container huren is dat het afval dat verzameld wordt, direct al geselecteerd is op het soort afval. Dat maakt de verwerking van het afval een stuk gemakkelijker, goedkoper en ook duurzamer. Om deze reden wordt er wel onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten afval. Let er bij het container huren dus wel op dat het afval dat je verwacht te hebben, ook in de container kan worden gegooid. Zo wordt er een specifiek onderscheid gemaakt tussen bouw- en sloopafval, groenafval en afval van het dak. Bouw je een dakkapel en heb je daardoor dakgrind of dakleer als afval, dan kan dat niet in een container die je hebt gehuurd voor het afvoeren van bouwafval als puin, beton en huisraad. 

Huur een passende container

Behalve dat je een container huurt die geschikt is voor het type afval dat je tijdens je verbouwing hebt, kun je ook nog op een andere manier kiezen voor een passende container. Heb je geen ruimte om de container te plaatsen op je eigen grond en wil je niet het risico lopen dat anderen hun afval in jouw container gooien? Huur dan een container die je met een slot kunt afsluiten. Zo houd je ongewenst afval buiten.

Regel tijdig het container huren voor je verbouwing

Een container huren heb je heel snel geregeld. Maar het is wel goed om in gedachten te houden dat er ook nog andere zaken geregeld moeten worden voordat je de container voor de deur laat afleveren. Als je de container niet op je eigen oprit kwijt kunt, maar op de openbare weg moet neerzetten, moet je bij de gemeente navragen of dit toegestaan is. In sommige gemeentes is het voldoende om te melden dat je een container voor een aantal weken plaatst. Maar het kan ook voorkomen dat je hier een vergunning voor moet aanvragen. In dat geval kan de procedure een tijdje in beslag nemen. Daarom is het verstandig dit tijdig, dus ruim voordat je de container gaat huren, te regelen.