Woon Tik
Image default
Verbouwen

Hoe wordt je stukadoor?

Wellicht ben je aan het verbouwen en ben je op zoek naar een fijne Stukadoor Den Haag. Dat is een goed idee, want stukadoren is echt vakwerk en kan je daardoor het beste aan een professioneel bedrijf of een professionele stucadoor uitbesteden. Zo weet je zeker dat je eindresultaat optimaal is en loop je niet het risico je tijd te verspillen en/of je muren te verpesten. Want dat zou natuurlijk super zonde zijn. Maar hoe wordt je nou eigenlijk stukadoor? Dat zullen we je in dit artikel uit gaan leggen. Er zijn namelijk meerdere manieren om met dit beroep aan de slag te gaan kunnen.

Een opleiding tot stukadoor

Zoals je misschien al wel had verwacht, is er een opleiding die je opleidt tot stukadoor. Deze opleiding is op mbo-niveau. Hierdoor is hij toegankelijk voor een hele grote groep mensen. Na je middelbare school kan je namelijk naar het mbo gaan, mits je op de middelbare school het niveau vmbo of hoger hebt gedaan. Op deze opleiding wordt je opgeleid tot volwaardig stucer en leer je alle fijne kneepjes van het vak. Dat is ook erg belangrijk, want stucadoren is iets dat je goed moet leren en vaak moet oefenen. Het ziet er misschien simpel uit, maar vergt toch een heleboel vakmanschap.

Opgeleid worden door je werkgever

Het kan ook zo zijn dat je wordt opgeleid door je werkgever of dat je werkgever je een opleiding aanbiedt. Dit zie je vaak bij mensen die al een technische achtergrond hebben. Wanneer een bedrijf jou namelijk graag wil hebben, maar je nog wel een bepaalde opleiding nodig hebt om al je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, willen ze je nog wel eens intern opleiden. Vaak zit hier wel de voorwaarde aan dat je een bepaald aantal jaren bij het bedrijf blijft werken. Zo weten zij namelijk zeker dat ze niet voor niets in jou investeren. Het voordeel aan zo’n interne opleiding is dat het vaak (grotendeels) kosteloos is en dat je eigenlijk ook meteen een baan hebt.