Woon Tik
Image default
Verbouwing

De vier trends van de PVC vloer

Ook op zoek naar de droomvloer voor in huis? En dan ook nog eens eentje die aan de laatste trends voldoet? Er is ontzettend veel keuze uit diverse soorten vloeren. Van hout, laminaat tot plavuizen en PCV; en dat is nog niet eens alles wat keuze betreft. Dan komt ook nog eens de keuze uit diverse patronen. Wat is nu hip?

Populair

De PVC vloer is nog altijd ontzettend populair. In diverse vormen en maten is de PVC vloer verkrijgbaar, zodat echt naar ieders smaak een vloer te leggen is. Of men nu kiest voor de beton look vloer, de look van een houten vloer of een bijzonder design, vrijwel alles is mogelijk en te verkrijgen in PVC. Een PVC vloer heeft ook diverse voordelen in vergelijking tot een houten of plavuizen vloer. 

De voordelen van PVC als vloer

Het kiezen van een PVC vloer biedt echt vele voordelen. Een PVC vloer is namelijk ontzettend duurzaam en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Daarnaast is de PVC vloer sterk, werkt de vloer geluiddempend, is een PVC vloer minder hard dan in vergelijking tot een plavuizenvloer en een PVC vloer is onderhoudsvriendelijker dan eentje van hout. Een PVC vloer is echt in ontzettend veel uitstralingen verkrijgbaar en om het af te maken, kan er een speciale coating overheen, wat de gewenste uitstraling nog meer benadrukt. Op deze manier kan een PVC vloer op een echte houten vloer lijken en dus gewoon van PVC zijn. Wat zijn nu de trends van dit moment? 

De trends van de PVC vloer

  1. Een trend die echt op komst is, is een decor vloer met bijzondere designs, waarvan men het gevoel krijgt of het de vloer uit een monumentaal pand is. Deze bijzondere designs worden steeds meer gekozen om gewoon in de woonkamer te leggen;

  2. De look van natuursteen in grote PVC tegels is ook ontzettend populair. Deze trend wordt ook steeds vaker gezien;

  3. De visgraat vloer blijft enorm populair. Deze vloer is al langere tijd populair en hoort nog steeds in de top vier. De variant hierop is de Hongaarse punt houten vloer. Dit patroon wordt steeds vaker gekozen;

  4. Wat ook ontzettend in is, zijn de lange planken in houtlook. Deze trend bestaat, net als de visgraat, ook al een poosje en is ook nog steeds heel populair.

Om de eigen woning iets speciaals te geven, is de keuze uit de bovenstaande trends een goede keuze. Deze patronen zijn patronen die langere tijd mooi blijven bij een duurzame vloer die dus echt langere tijd mee kan gaan. Er kan gekozen worden uit bovenstaande trends, maar omdat de PVC vloer op zoveel manieren te leggen en te verkrijgen is, is de keuze uit patronen enorm. Op deze manier is er een PVC vloer voor iedereen beschikbaar. 

 

https://baxhouthandel.com/hongaarse-punt-houten-vloer/