Woon Tik
Image default
Verbouwing

Hoe ontstaat een stroomstoring?

Hoe onstaat een stroomstoring?

Wanneer de stroom uitvalt, kan het moeilijk zijn om te weten waar het probleem ligt. Enkele oorzaken van stroomuitval zijn weersomstandigheden zoals bliksem, wind of regen die componenten in het elektrische systeem van uw huis beschadigen; boomtakken die in contact komen met hoogspanningsleidingen op palen in de buurt van huizen (die rechtstreeks naar hun huis kunnen leiden), waardoor kortsluiting ontstaat en dus een hele buurtuitval – niet bepaald leuk! Bovendien moeten we allemaal onze ogen open houden voor eventuele ongevallen.

Wat zijn de gevolgen van een stroomstoring?

De uitval zal vervelend zijn als je geen alternatieve energiebronnen hebt. Uw huishouden heeft elektriciteit nodig voor apparaten zoals koelkasten en magnetrons, maar het is belangrijk dat deze apparaten ook in een noodsituatie werken! Zonder stroom of gas is er geen warm water, zodat alles in uw koelkast bederft – ook het voedsel zelf, dat sommige mensen erg ziek kan maken als het lang genoeg ongecontroleerd blijft .

Welke keuzes heb ik voor een inslag met bliksem?

Je kan je woning op twee manieren beschermen: met een bliksembeveiliging en/of een overspanningsbeveiliging.

1. Bliksembeveiliging. Als het gaat om de bedrading van uw huis, vraagt u zich misschien af of er verschillen zijn tussen koper- of aluminiumdraad. De waarheid is dat beide hun voordelen hebben, afhankelijk van de projectgrootte en wat voor soort dakbedekking ze zullen bedekken – aluminium is goedkoper, maar kan niet op tegen koper wanneer kleur een probleem wordt bijvoorbeeld. Maar één ding waar de meeste mensen geen rekening mee houden tot na het begin van de installatie?

2. Overspanningsbeveiliging. In het geval van een overspanning staat uw elektrische systeem te hoog. Dit veroorzaakt onherstelbare schade aan zowel apparaten als installaties omdat het tot brand kan leiden of zelfs mensen kan doden als het niet snel genoeg wordt aangepakt! Een module “overspanning” beschermt tegen deze omstandigheden door alle aspecten binnen zijn bereik te beveiligen – van stopcontacten tot wasmachines.

Zonnepanelen

Nu steeds meer huizen op zonne-energie draaien, is er een groter risico op schade door wolkontladingen. Blikseminslag is ook mogelijk en kan brand of stroomuitval in uw huis veroorzaken. Maar…. in de stad woon je veiliger met zonnepanelen.

Laat u een goed voorlichten door een elektricien en vraag een offerte.

https://www.elektricien-nijmegen.nl/