Woon Tik
Image default
Verhuizen

Hoe stijl je je woning voor de verkoop en bereid je je voor, voor de interieurfotograaf?

Het stijlen van je woning voor de verkoop en het voorbereiden op een interieurfotograaf zijn belangrijke stappen om potentiële kopers aan te trekken en de beste indruk te maken. Na de eerste selectie op Funda.nl op het gebied van locatie en verkoopprijs, zijn het de foto’s die ervoor zorgen dat mensen doorklikken en vervolgens een afspraak maken voor bezichtiging.

Probeer een voorstelling te maken van de doelgroep van je woning en stem het interieur er zoveel mogelijk op af. Hiervoor kun je woningstylist inhuren, maar je kunt het ook zelf doen.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Ruim grondig op: Begin met het opruimen van alle rommel en overtollige spullen. Minimaliseer persoonlijke voorwerpen zoals foto’s en souvenirs, zodat potentiële kopers zich gemakkelijker kunnen voorstellen hoe ze de ruimte kunnen benutten.

 2. Maak grondig schoon: Zorg ervoor dat je huis brandschoon is. Reinig alle oppervlakken, inclusief ramen, vloeren en meubels. Vergeet ook niet om eventuele onaangename geuren te verwijderen.

 3. Repareer en vervang: Controleer je huis op eventuele reparaties die nodig zijn, zoals lekkende kranen, kapotte deurklinken of gescheurde tegels. Vervang indien nodig versleten of verouderde items, zoals verlichtingsarmaturen, deurknoppen of gordijnen.

 4. Neutraliseer de inrichting: Kies voor neutrale kleuren en decorelementen om een breed publiek aan te spreken. Verf de muren in rustgevende tinten en kies voor eenvoudige, tijdloze meubels. Dit helpt potentiële kopers om zich gemakkelijker voor te stellen hoe ze hun eigen stijl kunnen toevoegen.

 5. Verbeter de verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijk licht door zware gordijnen te verwijderen en ramen schoon te maken. Voeg indien nodig extra verlichting toe om donkere hoeken op te helderen.

 6. Creëer aantrekkelijke composities: Rangschik meubels op een manier die de ruimte optimaal benut en een goede doorstroming mogelijk maakt. Gebruik accessoires zoals kussens, kunstwerken en planten om visuele aantrekkingskracht toe te voegen.

 7. Vergeet de buitenruimtes niet: Besteed aandacht aan het opknappen van je tuin, balkon of terras. Zorg voor goed onderhouden beplanting, schone buitenmeubels en een opgeruimde uitstraling.

 

Als de interieurfotograaf komt:

 1. Maak de ruimtes fotoklaar: Zorg ervoor dat alle kamers netjes en opgeruimd zijn voordat de fotograaf arriveert. Verwijder persoonlijke spullen en eventuele rommel.

 2. Verlichting: Zorg ervoor dat alle lampen goed werken en voldoende verlichting bieden. Dit zal helpen om de foto’s er helder en aantrekkelijk uit te laten zien.

 3. Gebruik spiegels strategisch: Plaats spiegels op strategische plaatsen om de ruimte groter te laten lijken en natuurlijk licht te reflecteren.

 4. Versier met zorg: Voeg enkele decoratieve elementen toe, zoals verse bloemen of mooie kussens, om de foto’s levendiger te maken. Maar overdrijf niet, want te veel decoratie kan afleidend zijn.

 5. Werk samen met de fotograaf: Bespreek je doelen en verwachtingen met de fotograaf. Ze hebben mogelijk suggesties en ideeën om je huis optimaal in beeld te brengen.

Door je woning goed voor te bereiden en samen te werken met een professionele interieurfotograaf, vergroot je de kans op succes bij de verkoop van je huis.