Woon Tik
Image default
Vloer

Onderhouden van een Polyurethaan gietvloer

Het is nogal lastig om een advies te geven voor gietvloeren in het algemeen, want je houdt ze allemaal op andere manieren goed schoon. Je kunt het dus niet echt met elkaar vergelijken en daarom wordt er hier specifiek gericht op de polyurethaan gietvloer. Mocht je dit hebben of willen, kan dit dus wel goed van pas komen. Meer informatie opvragen? Bekijk deze website

Stofzuigen

Om te beginnen, is stoefzuigen het belangrijkste om te doen. Meestal houden de meeste mensen rond de één keer per week aan om de vloer zo netjes mogelijk te houden. Wel moet je rekening houden met het soort borstel dat je hiervoor gebruikt. Voornamelijk wordt er een parketborstel geadviseerd, omdat de toplaag van de vloer op deze manier zo optimaal wordt beschermd. Gietvloeren nemen over het algemeen niet zo heel veel stof op en daarom hoef je er ook niet zoveel aan te doen. Dat is ideaal als je niet houdt van schoonmaken in huis. 

 

Dweilen

Daarna komt het dweilen. Ook best voor de hand liggend en waarschijnlijk iets wat je normaal gesproken ook zou doen. Het is alleen de manier waarop dat nu een beetje anders is. Vaak wordt er warm water gebruikt, maar bij deze gietvloer moet je uitsluitend koud water gebruiken. Ook moet je geen gebruik maken van schoonmaakmiddel en dan klinkt misschien een beetje gek, maar dit zorgt er wel voor dat je de vloer niet beschadigt. Je gaat ook zien dat je helemaal niet zoveel kracht hoeft te zetten om de vloer schoon te krijgen. Het vuil laat redelijk snel los en daarom is het nogmaal voor velen de perfecte vloer om te hebben voor in huis. 

 

Vlekken

Vlekken zijn wellicht iets lastiger, maar ook zeker weg te krijgen.Je kunt het niet voorkomen en het kan dus wel gebeuren dat er diepe vlekken terecht komen op de gietvloer. Omdat een polyurethaan (PU) gietvloer water- en vloeistofdicht is, kan het vocht niet in de vloer trekken. Je kunt hier dus ook gewoon een natte dweil voor gebruiken. Je hoeft alleen het bovenste gedeelte schoon te maken. Als je er toch niet helemaal zeker over bent, kun je er altijd nog voor kiezen om een expert om hulp te vragen. Zolang je er voorzichtig mee aan de slag gaat, kan er niet zoveel fout gaan. Op een gegeven moment weet je zelf ook wat wel en niet kan. 

 

Grote schoonmaak

Buiten dat je iedere week of om de week de vloer schoon houdt, kun je er ook voor kiezen om twee keer per jaar een wat grotere schoonmaak te houden. Dit kun je doen met een waterstofzuiger of een schrobmachine. Hier moet je van te voren wel wat informatie over halen, zodat je goed weet hoe je het moet gebruiken. Er zijn namelijk wt scherpe delen en deze mogen de vloer uiteraard niet raken. Op deze manier kun je in een korte tijd de vloer ook weer helemaal nieuw maken en het is fijn dat dit niet vaak hoeft te gebeuren. Mocht je een kleine ruimte hebben dan kan het ook zo zijn dat het niet een twee keer per jaar moet. 

Eigenlijk lijkt het veel op het schoonmaken van een normale vloer en dat maakt het ook zo handig allemaal. Mocht je nog vragen hebben, kun je deze altijd aan de fabrikant stellen.