Woon Tik
Image default
Vloeren

Hoe kun je profiteren van vingerlassen?

Ben jij een echte klusser en ben je op zoek naar hout dat recht is, lang is en dat ook nog eens lang mee gaat? Dan is het verstandig om eens te kijken naar gevingerlast hout. Vele houtbewerkingsbedrijven maken ze gebruik van de vingerlas techniek om stevige en optimale houtverbindingen te maken. Deze houtverbindingen zijn ideaal voor het maken van kozijnen, pergola’s, klimrekken en andere toepassingen waarbij houten palen gebruikt worden. De techniek van het vingerlassen is een techniek die vaak wordt gebruikt, waardoor het belangrijk is om voldoende voorraad te hebben. Heb je zelf geen mogelijkheden tot het aanleggen van een voorraad vingerlast hout? Dan zijn er zelfs bedrijven die ‘just in time’ produceren. Door gevingerlast hout ‘just in time’ te produceren krijg je altijd wat je nodig hebt, zonder dat je een opslag hoeft aan te leggen. Ideaal dus!

Wat is vingerlassen?

Na het lezen van bovenstaande denk je vast “vingerlassen? Wat is dat?”. En dat is ook logisch want vingerlassen is een techniek die alleen binnen de houtbewerking wordt toegepast. Met het vingerlassen worden houten palen aan elkaar bevestigd waardoor een stevige houtconstructie ontstaat die ook nog eens kaarsrecht is. Dit gebeurt door aan beide uiteinden van de palen ‘vingers’ te maken. Dit zijn uitsparingen in het hout die precies in elkaar kunnen schuiven. Deze bevestiging wordt ondersteund door het gebruik van lijm, waardoor de constructie geschikt is voor meerdere toepassingen. Zo kan gevingerlast hout perfect worden gebruikt voor het maken van kozijnen, pergola’s, klimrekken en andere stevige constructies. Het voordeel van deze techniek is dat er weinig afvalhout overblijft. De techniek is dus niet alleen goed voor een stevige constructie, maar ook voor de beperking van afval en dus duurzaam gebruik van hout.

De service van houtbewerkingsbedrijven die het vingerlassen toepassen:

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van de grote vraag naar gevingerlast hout. Deze bedrijven hebben de techniek van het vingerlassen tot in perfectie onder de knie. Wil je graag gevingerlast hout hebben? Dan kan je terecht bij houtbewerkingsbedrijven die gevingerlast hout verkopen in alle soorten en afmetingen zodat er altijd het gewenste hout beschikbaar is voor jouw bouwproject. Het grote voordeel van veel bedrijven is dat ze ‘just in time’ produceren. Deze bedrijven maken dus alleen gevingerlast hout waar ook daadwerkelijk vraag naar is. Dit voorkomt onnodig gebruik van materialen, dure opslagplekken en zorgt ervoor dat er geen onnodige afval ontstaat. Er wordt dus alleen hout geproduceerd naar vraag. Maar heb je gevingerlast hout nodig? Dan weet je dus zeker dat jij altijd voldoende hout in het bezit hebt, maar nooit met onnodige kosten van opslag te maken hebt. Wil je specifiek hout gebruiken? Of heb je specifieke afmetingen nodig? Dat is geen enkel probleem want vrijwel al het hout is geschikt voor vingerlassen.

Ben je dus een klusser die graag gebruik maakt van hout? Of wil je je eigen kozijnen maken of juist een klimrek voor in de tuin? Stevig hout mag dan niet ontbreken. Kijk daarom eens naar de techniek van het vingerlassen om gebruik te kunnen maken van stevig, duurzaam en veilig hout.