Woon Tik
Image default
Vloeren

Kies jouw PVC vloer

In een wereld van voortdurende interieur renovatie is het eenvoudig om de handen uit de mouwen te steken en onze leefruimtes een eigentijdse look te geven. Het is een bekend feit dat je soms maar een paar elementen nodig hebt om een kamer in iets totaal nieuws te veranderen. 

Hint: denk aan vloeren! In ouderwetse huizen vinden we meestal verouderde tegelvloeren met lelijke kleurstellingen. Het idee om de tegels te verwijderen om plaats te maken voor een moderne houten vloer kan beangstigend zijn, maar er zijn goedkope alternatieven die weinig tijd en inspanning vergen: PVC vloeren zijn de perfecte oplossing. Bijvoorbeeld de Moduleo Impress Country Oak 54880 vloer is een PVC vloer met realistische houtlook die prachtig staat in je woonkamer.

Voordelen op een rijtje

De voordelen van PVC vloeren: het is goedkoop, maar tegelijkertijd duurzaam, robuust en brandwerend, dus ideaal voor privé en openbare ruimtes. De samenstelling van het materiaal houdt schimmel en vocht tegen, zodat het geschikt is voor zwembaden en tuinen, en bovendien een uitstekende warmte-isolator is.

Een ander voordeel voor de koper is de mogelijkheid om het bovenop een bestaande vloer te leggen, terwijl het eenvoudige installatieproces het een uitstekend doe-het-zelf product maakt.

PVC vloeren kunnen worden onderverdeeld in 4 types, identiek qua uiterlijk maar met verschillende installatiemethoden: er zijn gelijmde vloeren, zelfklevende tegels, los te leggen vloeren en in elkaar grijpende tegels. De vloerdikte varieert meestal tussen 6 en 20 mm.

De afwerking van de vloer

Een belangrijk voordeel van PVC is de verscheidenheid aan afwerkingen en diktes die beschikbaar zijn. Door de jaren heen heeft Profilitec producten bestudeerd die uitzonderlijk zijn voor alle vinyl vloer installaties, ongeacht de afmetingen of de materiaal afwerking.

Wij hebben producten gecreëerd die kunnen fungeren als eindprofielen, die verschillende vloerniveaus of materialen kunnen verbinden en, last but certainly not least, hebben wij zelfs speciale producten ontworpen voor LVT (Luxury Vinyl Tile). Deze laatste categorie heeft nog steeds de belangrijkste kenmerken van PVC, maar onderscheidt zich door de dunne tegeldikte (4 en 6mm) en door de verhoogde weerstand terwijl het een realistischer hout- of steen effect geeft.

 

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/