Woon Tik
Image default
Woning en Tuin

Aaltjes tegen engerlingen

Wat zijn aaltjes?

Deze maand is de ideale maand om witte larven biologisch te bestrijden. Hiervoor worden aaltjes gebruikt. Dit zijn microscopisch kleine wormen die de witte larven aanvallen door ze te besmetten met een bacterie waardoor ze afsterven. Vervolgens leggen de aaltjes hun eitjes in het lichaam van de witte worm die door hun nakomelingen als voedsel zal worden gebruikt. Meer informatie vind je op www.biogroei.nl

 

Zijn aaltjes echt effectief?

Onlangs heeft een Canadese studie geconcludeerd dat aaltjes zeer effectief blijken te zijn bij het engerlingen bestrijden. Het is wel belangrijk om op te merken dat ze een eventueel zeer grote plaag van witte larven niet zullen kunnen overwinnen. Het is dan ook duidelijk dat het gebruik van aaltjes alleen niet voldoende zal zijn om larven in een tuin te bestrijden. Het is van fundamenteel belang om te letten op een aantal zaken, zoals: maaien tot 8 cm, het gemaaide gras op zijn plaats laten liggen, compost aan de grond toevoegen , verdichting verminderen en het gazon inzaaien met verschillende grassen (zwenkgras, raaigras, blauwgras, enz.).

 

Volg deze tips voor een succesvolle aaltjesbehandeling

Aaltjes zijn kleine levende organismen die witte larven kunnen helpen bestrijden als ze onder de juiste omstandigheden worden gebruikt. Hier zijn een paar tips die nauwkeurig moeten worden opgevolgd om succes te garanderen bij het bestrijden van witte larven: bij aankoop moet het product gekoeld bewaard worden. Als het product niet onmiddellijk gebruikt wordt, bewaar het dan in de koelkast tot het klaar is voor gebruik. Om de overleving van de aaltjes te garanderen, kun je het beste de oplossing op een bewolkte dag, tijdens of na hevige regen of aan het einde van de dag aanbrengen. Vermijd ten koste van alles toepassing op zonnige dagen, omdat de aaltjes zullen worden gedood door UV-stralen of uitdroging. Na het aanbrengen goed water geven en de grond minimaal zeven dagen vochtig houden door dagelijks water te geven als het niet regent.