Woon Tik
Image default
Woning en Tuin

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Het is de meest populairste stad van Nederland en tevens ook de hoofdstad van ons land; Amsterdam. Amsterdam is een grote stad met veel mooie plekken die het zeker waard zijn om te gaan bekijken.

 

Hartje Amsterdam

Een van de bekendste musea ligt in het hartje van de stad, namelijk het Rijksmuseum. Hier zijn topstukken te bewonderen zoals Vincent van Gogh en Rembrandt. Naast dat Van Gogh te zien is in het Rijksmuseum, ligt er ook een Van Gogh museum in Amsterdam. Hier liggen de meeste stukken van de kunstenaar. Als je een keertje het leven van Anne Frank wilt induiken, is dat mogelijk is Amsterdam. Hier ligt namelijk het Anne Frank huis. Nadat het dagboek werd gepubliceerd en alle informatie werd geanalyseerd is er van dit bijzondere verhaal een museum geopend in het Achterhuis van Anne Frank.

 

Als je een echte toerist wilt zijn in eigen land, kan je een rondvaart nemen door de grachten van Amsterdam. Tijdens deze rondvaart wordt er informatie verteld over de stad met een drankje en muziek. Voor de volwassenen is het erg indrukwekkend om naar de wallen te gaan. Hier is elke avond weer genoeg te zien en te bewonderen.

 

Huizen in Amsterdam

Er wonen heel erg veel mensen in de hoofdstad van Nederland, hierdoor zijn de huizen relatief kleiner en zijn er nauwelijks tuinen te vinden in de stad. Het enige wat te zien is als ‘achtertuin’ is een serre. Een serre Amsterdam is heel erg handig, je kan namelijk in elk seizoen van het jaar buiten zitten zonder dat je nat wordt van de regen. De huizen in Amsterdam zijn ook dicht op elkaar gebouwd, maar dit geeft wel een hele gezellige sfeer in de stad. De huizen zijn vaak in de hoogte gebouwd en herken je meteen als je het ziet.

https://degoedkoopsteveranda.nl/serre-amsterdam/