Woon Tik
Image default
Woning en Tuin

Inclusief spelen dankzij een houten speelhuisje

Het leuke van een houten speelhuisje is dat het zeer geschikt is om inclusief te spelen! Een speelhuisje kan gebruikt worden door kinderen van alle leeftijden en een huisje heeft vele mogelijkheden. De meeste zijn gelijkvloers, zodat rolstoelgebruikers of minder mobiele kinderen binnen kunnen komen met hun vriendjes of zich kunnen verzamelen rond de zithoek voor spelletjes en activiteiten.

Hoge speelwaarde

Een houten speelhuisje is er voor elk budget en ze bieden allemaal veel speelplezier. Door de unieke en vele stijlen en vormen van sommige speelhuisjes die de Speeltoestel Koning in het assortiment heeft, is er voor elke buitenruimte wel een geschikt exemplaar te vinden.

Vertoeven in je eigen wereld

Speelhuisjes geven je kinderen de vrijheid om te spelen zonder de nieuwsgierige blikken van hun papa of mama. In hun eigen kleine wereld kunnen ze zo genieten van het feit dat ze zelf de baas zijn, ook al wordt hen voortdurend verteld wat ze moeten doen. Bovendien kunnen kinderen door die privacy vele creatieve en fantasierijke spelletjes spelen en afspreken met leeftijdsgenootjes. Dit maakt dat een houten speelhuisje uitstekend geschikt is voor o.a. de sociale ontwikkeling. Bovendien krijgen kinderen volop de kans om fantasierijk te spelen, wat de creativiteit bevordert en helpt bij het begrijpen van situaties uit het echte leven.

Positieve bouwstenen voor later

Kortom, ongestructureerd spel – dat in een speelhuisje kan plaatsvinden – kan de bouwstenen leveren die kinderen nodig hebben om fysiek en emotioneel gezonde volwassenen te worden. Het kan ook de beste plek zijn voor ouders om mooie herinneringen te maken met hun kinderen. Voor de beste resultaten is het een goed idee om het speelhuisje te personaliseren! Dat kan door het te verven in de lievelingskleur van je kind(eren), maar ook door leuke accessoires en/of meubels inclusief gordijntjes te plaatsen.

Budgetvriendelijk

Elke ouder weet het, een groot deel van je geld gaat op aan de aankoop van verschillend speelgoed om je kinderen bezig te houden. Wanneer ze nog jong zijn is investeren in een speelhuisje daarom een goed idee. Dit komt omdat dit speelgoed veel meer te bieden heeft dan alleen vermaak.