Woon Tik
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het aankleden van je eettafel

Tips voor het aankleden van je eettafel

Ondanks dat de eettafel net als onze bank vaak een enorm aanwezig object is, wordt er te weinig gebruik van gemaakt om deze op een stijlvolle en gezellig manier aan te kleden. Wat we namelijk vaak zien, is dat deze eettafel vaak dient als opslagplek voor allerlei prullaria, die vervolgens van tafel wordt gehaald wanneer we de tafel tijdens het eten in gebruik nemen. ontzettend zonde als je het ons vraagt. Juist door je tafel te voorzien van één of meerdere prachtige pronkstukken, zal je zien dat dit het hele interieur ten goede komt! Wil jij weten hoe, lees dan verder.

Eyecatcher

Wanneer jij je eettafel een absolute boost wilt geven, dan is het aan te raden te kiezen voor een eyecatcher. Dit is één object die prominent aanwezig is en waar bij binnenkomst direct het oog op valt. Dit kan zijn een prachtige grote glazen vaas, maar ook een gekleurde kandelaar is hiervoor bij uitstek geschikt. Door te kiezen voor één item, zorg je ervoor dat het geheel rustig oogt en voorkom je dat het juist een tegendraads effect heeft op de rest van je interieur. Kies je voor een grote vaas, zorg er dan ook voor dat je deze wekelijks voorziet van een bos verse bloemen. Verse bloemen niet helemaal wat je zoekt, dan zijn er ook tal van mogelijkheden zoals een prachtig droogboeket of zelfs een boeket met zijde bloemen. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Houd het netjes

Je kunt je tafel nog zo mooi hebben voorzien van allerlei prachtige decoratie, maar dit wordt allemaal teniet gedaan wanneer je de tafel vol hebt liggen met allerlei spullen die hier eigenlijk niet horen. Zo zien we vaak dat de hoek van de tafel wordt gebruikt voor de post, autosleutels en tal van andere spulletjes. Door het geheel netjes te houden, zal je zien dat dit direct zorgt voor een compleet andere uitstraling van je complete eethoek. Je kunt prima verschillende accessoires met elkaar combineren om het geheel wat extra kracht bij te zetten. Zo staat de combinatie van woonaccessoires goud gecombineerd met zwart bijvoorbeeld enorm stijlvol en chique. Door deze twee kleuren te combineren zal je zien dat ze het beste in elkaar naar boven halen.