Woon Tik
Image default
Woning en Tuin

Waarom schommelen met een Douglas schommel?

Tijdens het schommelen op een Douglas schommel ervaren kinderen een heel scala aan sensaties, van het rustgevende ritme van de heen-en-weer beweging tot de opwinding van een snelle reis door ruimte en tijd. Deze ervaringen zijn verbonden met de beweging in de baarmoeder voor de geboorte en de eerste sensatie van zwaartekracht door het kind.

Een Douglas schommel geeft vrijheid

Met een Douglas schommel ervaart je kind vrijheid, dankzij de wind in het gezicht, het visuele aspect van dichtbij dan veraf, de lichte gewichtloosheid bovenaan en de lichte extra aantrekkingskracht van de zwaartekracht onderaan de schommelboog. Schommelen komt voor een kind ook het dichtst bij wat je vliegen kan noemen. Veel kinderen stellen zich op een schommel ook voor dát ze kunnen vliegen. Vliegen als een vogel hoog in de lucht, of een superheld.

Elk kind houdt van schommelen

Je kind kan op de Douglas schommel alleen spelen, alleen en verloren in zijn of haar gedachten, of met een vriendje of vriendinnetje praten. Het is oprecht moeilijk om juist niét goed te zijn in schommelen. Alleen als je op de schommel zit en absoluut niet beweegt, lukt het schommelen niet. En voor de beste klimmers of hardlopers biedt een schommel het rustpuntje dat ze zo nu en dan nodig hebben. De schommels spelen een belangrijke rol in het jonge leven omdat elk kind er zo van geniet. Dit is de beste activiteit voor kinderen. Een schommel biedt kinderen meer dan voldoende lichaamsbeweging, het is een angstbooster, een stemmingsbooster, het leert kinderen zich te focussen en de aandacht erbij te houden, maar schommelen heeft ook een kalmerend effect. Wil je het speelplezier helemaal vergroten? Koop dan een schommel met glijbaan. Zo kunnen de kinderen ook lekker naar beneden glijden.

Filosoferen over schommelen

Je kunt een hele dag filosoferen over schommelen, hoe het baby’s kalmeert en hen misschien herinnert aan hun tijd in de baarmoeder. Hoe het een element van gevaar heeft (je zou kunnen vallen! je zou kunnen springen! je zou helemaal rond kunnen gaan) maar, tenzij je het zou forceren is schommelen niet echt gevaarlijk voor de meeste kinderen.
Een schommel is voor veel kinderen altijd de plek waar je als kind het beste kunt nadenken en de aantrekkingskracht van een schommel zal met het verstrijken van de jaren zeker niet verminderen.