Woon Tik
Image default
Woning en Tuin

Wat is het verschil tussen een sierhek en een modern hek?

Er zijn veel verschillende soorten hekken op de markt. Ga je jouw tuin onder handen nemen, dan is het handig om te weten wat de verschillen tussen bepaalde soorten hekwerk zijn. In dit artikel bekijken we de verschillen tussen sierhekken en moderne hekken. 

Wat zijn sierhekken?

Sierhekken zijn stalen tuinhekken met een sierlijke vormgeving. Deze hekken kunnen zowel in een rechte als gebogen uitvoering worden gemaakt. Vaak hebben deze hekken een verfraaiing zoals een pijlpunt bovenaan de spijlen zitten, of sierlijke vormen in het ontwerp zoals krullen, rondjes of vierkantjes. Je kunt een sierhekwerk eenvoudig bestellen bij Hekkenpoorten.nl. Dit is een specialist in hekwerken en die een groot assortiment online aanbiedt.

Wat zijn moderne hekken?

Moderne hekken zijn in de regel ook van staal gemaakt, maar ze zijn een stuk strakker vormgegeven dan sierhekwerken. De spijlen hebben meestal een eenvoudige vormgeving. Qua spijldikte kun je wel variëren in het ontwerp. Deze hekken zijn juist door hun eenvoud mooi. Hierdoor passen ze bij vrijwel elke tuin. Je kunt ze bijvoorbeeld in een minimalistische tuin, of een trendy tuin met veel kleuren plaatsen, maar ook bij een eco-tuin of stadstuin.

Sierhekwerk of modern hekwerk, wat past het beste bij mijn tuin?

Wat het beste bij jouw tuin past, is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Een sierhek en een modern hek kunnen allebei goed in een moderne tuin geplaatst worden. Heb je een klassieke of landelijke tuin dan staat een sierhek vaak het mooiste. Een sierhekwerk op maat is precies in de juiste afmetingen en kleur te maken, waardoor dit altijd perfect in jouw tuin past.

Een modern hekwerk past overigens ook goed bij een Aziatische tuin, of een Japandi tuin (een mix tussen een Japanse en Scandinavische tuin) door het eenvoudige design.

Onderhoud van sierhekken en moderne hekken

Twijfel je nog omdat je het hek wilt dat zo min mogelijk onderhoud nodig heeft? Dan kunnen we je geruststellen, want zowel moderne hekken als sierhekken hebben vrijwel geen onderhoud nodig. De hekken zijn gemaakt van speciaal gecoat roestvrij staal waardoor ze tegen weer en wind bestand zijn. Hierdoor hoef je ze dus amper te onderhouden. Vaak is elk halfjaar even schoonvegen met een harde borstel voldoende om ze mooi te houden.

 

https://hekkenpoorten.nl/