Woon Tik
Image default
Woningaanbod

De tips van een makelaar in Alphen aan den Rijn

Je hebt het besluit genomen om te gaan verhuizen. Een heel avontuur. Maar dan begint het pas. De eventuele huur opzeggen, voldoende verhuisdozen en verhuiswagen regelen. Abonnement opzeggen, overschrijven bij de gemeente, adreswijzigingen sturen naar alle instanties en misschien wel een verbouwing. Het is zomaar een greep uit de lijst met punten die je af moet werken voordat je gaat verhuizen. Maar wat zijn de belangrijkste punten waarop jij moet letten bij een verhuizing. Een makelaar in Alphen aan den Rijn geeft jou een aantal tips.

Checklist

  • Hypotheek
  • Adreswijzigingen
  • Bereid je verhuizing goed voor
  • Abonnementen wijzigingen

Hypotheek uitzoeken

Wanneer je gaat huren hoeft je alleen een huurcontract te tekenen en je kan aan de slag. Bij het regelen van een hypotheek komen nog veel meer zaken kijken. Zoals bij welke aanbieder sluit je een hypotheek af? Hoeveel kan je lenen? Heb je een studieschuld? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Veel makelaars bieden het regelen van een hypotheek, een notaris en diverse verzekeringen aan onder één dak. Dat bespaard een hoop tijd en minimaliseert het aantal reisbewegingen. De makelaar uit Alphen aan den Rijn geeft als tip: Laat het allemaal regelen bij dezelfde partij.

Adreswijzigingen

Wanneer je verhuist naar een nieuwe gemeente zul je je moeten inschrijven bij een nieuwe gemeente. Ook zul je op zoek moeten gaan naar een nieuwe tandarts, huisarts of hypotheek. Misschien zelfs een nieuwe school of aanmelden bij een nieuwe sportvereniging. Ook niet geheel onbelangrijk, een nieuwe afvalpas aanvragen. Het versturen van de adreswijzigingen naar alle instanties is een van de belangrijkste dingen vlak voordat je gaat verhuizen. Zo wil je niet bezig blijven met het ophalen van post op het oude adres, of achter verschillende instanties aan moeten omdat het adres niet juist is. Wanneer je tijdig een adreswijziging doet, voorkom je een hoop administratieve rondsloop.

Bereid je verhuizing goed voor

Zorg voor een goede voorbereiding. Koop verhuisdozen, labels en verhuisdekens. Trommel voldoende familie en vrienden op om te helpen. Huur een busje om jouw spullen te vervoeren. Ook kan je de hele verhuizing laten regelen door een verhuisbedrijf. Voor kinderen en huisdieren heeft een verhuizing natuurlijk een grote impact. Bereid hen voor op de verhuizing en breng ze op de dag zelf naar een opvang of oppas.

Abonnementen wijzigen

Ben je geabonneerd op verschillende tijdschriften, kranten en dergelijke laat deze tijdig overschrijven. Zo voorkom je dat jij zonder je favoriete tijdschrift komt te zitten. Maar denk ook aan een televisie, bellen en internetabonnement. En vergeet zeker niet een nieuwe stroom-, water- en gasleverancier te zoeken.

https://www.woondroomalphen.nl/