Woon Tik
Image default
Woningen

Alles over het plaatsen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn gemaakt om in elk deel van je huis te worden gebruikt om privacy, isolatie en lichtfiltratie te bieden. Voor die late dutjes op zonnige ochtenden wil je waarschijnlijk een volledig verduisterend materiaal gebruiken. Je kunt ook een rolgordijn op maat laten maken dat transparant is en een beschermend zonnedoek heeft. Dit kun je het beste in de keuken en in de woonkamer gebruiken om licht buiten te houden dat je beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. Hierdoor kun je je normale routine voortzetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hitte van de zon. Rolgordijnen zijn er in verschillende kleuren, designs en materialen. In de woonkamer kun je kiezen voor koele eigentijdse wit- en crème kleuren. Je kan dit combineren met groene, blauwe of zelfs gele kleuren, wat ook ideaal is in de slaapkamers.

Hoe je de beste rolgordijnen kiest

Denk aan het ontwerp van je kamer. Kies rolgordijnen met frisse wit-, crème- of lichtgrijze tinten die passen bij je andere meubels. Dit is ideaal als je op zoek bent naar een cool modern design. Iets feller zoals geel of prachtig blauw kan ideaal zijn in een kantoor of in de keuken. Dit kan een wat levendiger gevoel aan de plek geven. Je kunt ook een set overgordijnen op maat laten maken die er goed uit zullen zien bij je felgekleurde rolgordijnen. Weet of je gordijnen met of zonder koorden wilt. Een bungelend snoer is geen goed idee als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Denk aan de helderheid of black-out. Kinderdagverblijven, slaapkamers en uitgaansgelegenheden zullen profiteren van verduisterende rolgordijnen. De meeste verduisterende rolgordijnen zijn gemaakt van polyester en zijn stof-, schimmel- en lichtbestendig. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Misschien wil je de gordijnen in bepaalde delen van je kamer laag houden als je op zoek bent naar privacy.

Wil je een mechanisch of handbediend rolgordijn?

Gemechaniseerde rolgordijnen zijn het beste alternatief als je een groot raam hebt en geen zin hebt om handmatig op en neer te rollen. Handbediende rolgordijnen kunnen een beter alternatief zijn als kosten uw belangrijkste zorg zijn. Het is ook wat makkelijker te onderhouden. Elke kamer vraagt ​​om een ​​ander type rolgordijn. Vinyl is een fantastische keuze voor badkamers en keukens, omdat stof en vuil gemakkelijk te verwijderen is. Houten en aluminium rolgordijnen kunnen het beste worden gebruikt voor woon- en slaapkamers als je een modernere stijl wilt.