Woon Tik
Image default
Woningen

Het inrichten van de kinderkamer; keuzestress!

Voor het inrichten van de kinderkamer zijn er ontzettend veel dilemma’s waar u voor komt te staan. De kinderkamer is natuurlijk een belangrijke plek voor uw kind. Uw kind moet zich thuis voelen, zich vermaken en ook zeker tot rust komen. Daarom is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt bij het inrichten van de kinderkamer. Om u een beetje op weg te helpen zijn de populairste opties voor het inrichten van de kinderkamer voor u op een rijtje gezet.

Opbergruimte, heel veel opbergruimte

Uw kind heeft natuurlijk ontzettend veel troep, correctie: spullen. Al deze spullen kunt u natuurlijk niet door de kamer laten slingeren. Het is daarom handig om genoeg opbergruimte te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van kasten of ladeblokken. Niet alleen zorgt dit voor een fris uiterlijk van de kamer, ook zorgt dit voor de nodige rust die uw kind goed kan gebruiken. Een opgeruimde kamer, is een opgeruimd hoofd.

Muurversiering

Om de kamer speels te maken is het leuk om bijvoorbeeld stickers op de muren te plakken, u kunt uw kind laten helpen bij het uitkiezen hiervan. Ook kunt u zelf een muurschildering maken, dit is goedkoop maar brengt ook een hoop risico’s met zich mee als u niet creatief bent aangelegd.

Verlichting in de kinderkamer

Verlichting kan een kamer maken of breken. Voor het creëren van de gezellige sfeer kunt u het best kiezen voor warme verlichting. Voor optimale concentratie (bv. Bij het maken van huiswerk) kunt u het best kiezen voor witter licht. Omdat het natuurlijk lastig is om te kiezen voor 1 soort licht is er een handige oplossing: de aanschaf van slimme verlichting. Hiermee kunt u het licht via uw mobiele telefoon aanpassen van wit naar warm en van helder naar gedimd, erg handig.

Kinderkamer

Kiezen van het juiste bed

Het bed, misschien wel het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Juist daarom is deze keuze extra belangrijk en wilt u zeker weten dat u deze keuze goed maakt. Wat betreft het matras zijn er natuurlijk ongelofelijk veel opties en deze keuze zal u moeten baseren op persoonlijke voorkeur. Wat betreft het bed zelf zijn er ook ontzettend veel opties, de een geschikter voor de kinderkamer dan de ander. Een bed wat sowieso geschikt is voor de kinderkamer is een halfhoogslaper. Dit bed scheelt u ruimte, zo kunt u bijvoorbeeld spullen kwijt onder het bed die normaal in de kamer liggen. Ook zijn deze halfhoogslapers veiliger dan echte hoogslapers, ze zijn namelijk wat lager uitgevoerd. De halfhoogslaper is er in ontzettend veel uitvoeringen, bijvoorbeeld met een glijbaan of met een ingebouwde hut onder het bed.