Woon Tik
Image default
Woningen

Luxe inrichting met low-budget!

Je huis is op het gebied van inrichting nooit af. Er is altijd wel weer iets nieuws wat je wilt toevoegen of iets dat je graag wilt veranderen. Steeds meer mensen willen een luxe uitstraling creëren in huis. Uiteraard is dit niet zo makkelijk als dat het lijkt. Vandaar dat we in deze blog een aantal tips geven waardoor jij je huis een prachtige, luxe uitstraling geeft. 

  1. Mini bar 

Droom je ervan om net als in films een eigen bar te hebben in huis? Dan hoef je echt geen hele kamer te verbouwen! Een minibar in een kast of aan de muur is al voldoende voor een luxe inrichting in je woonkamer. Voeg er een aantal items aan toe, zoals een mooi dienblad, luxe glazen glazen en een bluetooth radio en je bent al klaar! Zo geniet je ieder moment van de dag van je favoriete drankjes, in combinatie met je favoriete muziek. Nodig gerust al je vrienden uit, want die zullen ook versteld staan. 

  1. Less is more. Echt waar. 

Niet alleen in de mode, maar ook bij de inrichting van je woning. Want als er één ding opvalt aan alle perfecte Pinterest beelden, dan is het wel de simpliciteit. Dat geeft niet alleen rust en ruimte, maar ook een gevoel van luxe. Vooral in combinatie met strakke witte muren. Vul trouwens de boekenkast ook niet tot de nok, maar slechts met een paar fijne boeken en mooie vazen. 

  1. Gouden accenten 

Of het nou de lampenvoet is, de bijzettafel of een andere accessoire, gouden accenten geven je interieur een ontzettend mooie uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met gouden poten of een lampenkap met een gouden binnenkant. Met goud bedoelen we eigenlijk ‘Antique Brass’. Een goudachtige antieke bronskleur, zoals de naam het al zegt. Juist de antieke uitstraling maakt deze kleur ontzettend chic. Probeer het maar eens uit! 

  1. Spiegel 

De keuze van je spiegel(s) is ontzettend belangrijk voor de inrichting van je woning. Spiegels vergroten namelijk het ruimtelijk effect van je huis, maar maken het geheel doorgaans ook net wat luxer en chiquer. Kies vooral voor een groot exemplaar en kijk of de spiegel goed bij de stijl en sfeer van je huis past. Past de spiegel? Dan is het nu tijd om de spiegel een mooie plek te geven. Denk vervolgens ook na of je de spiegel rechtop wilt ophangen of juist horizontaal. Het zijn namelijk de kleine aanpassingen die een groot verschil maken.