Woon Tik
Image default
Woningen

Makelaar Amsterdam Zuid

Makelaars in Amsterdam Zuid

In Amsterdam is er momenteel heel erg veel concurrentie in de makelaardij. Er zijn een heleboel makelaarskantoren in Amsterdam die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in huur en verhuur, koop en verkoop, woningen, panden, luxe woningen, penthouses en noem maar op. Heel veel concurrentie in de makelaardij dus voor een stad met een hele erge woningtekort.

Hoe kies je nou de juiste makelaar als er zoveel keuze is? Veel makelaarskantoren zijn gespecialiseerd in 1 of 2 niches, dit kan huur/verhuur of koop/verkoop zijn, maar dit kan ook bedrijfspanden, penthouses of villa’s zijn. Als eerste is het dus handig om alle makelaars te zoeken die zich bezighouden met datgene waar jij naar opzoek bent.

Als je een lijstje hebt met de juiste makelaars in Amsterdam Zuid is het gewoon een kwestie van vergelijken. Lees de websites door, kijk naar de reviews maar het allerbelangrijkste, ga met ze in gesprek. Je moet natuurlijk wel een fijn gevoel hebben bij de makelaar die jou gaat helpen.

Huurcontracten

Als je een woning in Amsterdam Zuid gaat huren of verhuren is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende huurcontracten die er zijn. Dit zijn de meest voorkomende huurcontracten.

Onbepaalde tijd:

Bij een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is er geen einddatum voor het huren van de woning. De huurder mag zolang blijven als die wil en heeft recht op huurbescherming. Dit is het meest voorkomende huurcontract.

Bepaalde tijd:

Bij een huurovereenkomst voor bepaalde tijd is er wél een einddatum en heeft de huurder geen recht op huurbescherming. Bij dit contract is het belangrijk dat de verhuurder alle regels kent en een goed contract in elkaar zet. Niet iedereen mag namelijk de woning zomaar voor bepaalde tijd verhuren. In sommige gevallen is zelfs een vergunning vereist. 

Tijdelijke verhuur via tussenhuur:

Dit contract is voor als je tijdelijk niet zelf in je woning gaat wonen omdat je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat. Je kan dan voor deze periode je woning verhuren. Na de afgesproken einddatum verlaat de huurder de woning en kan je er zelf weer in gaan wonen.

Verhuren via leegstandswet:

Dit is voor mensen die hun woning willen verkopen maar geen koper kunnen vinden. Je kan dan de woning tijdelijk verhuren totdat er een koper voor je woning is. De huurder moet dan de woning verlaten. Verhuren via leegstandswet mag alleen met een vergunning en voor maximaal 5 jaar.