Woon Tik
Image default
Woningen

SolarWatt zonnepanelen op uw dak

Steeds meer mensen besluiten om zonnepanelen op het dak te laten monteren. Ook zien we steeds vaker zonnepanelen op bedrijfspanden en kantoren verschijnen. Dat is een goede ontwikkeling, zeker met het oog op het tegengaan van klimaatverandering. Door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals kolen en gas om onze elektriciteit op te wekken, kunnen we beter overstappen op zonnepanelen. Bij het verbranden van fossiele brandstoffen komt namelijk het broeikasgas CO2 vrij en dit gas zorgt ervoor dat de aarde langzaam opwarmt. Door zonnepanelen toe te passen, hebben we minder fossiele brandstoffen nodig en kunnen we de opwarming tegengaan.

 

Goede voorlichting belangrijk

Als u geïnteresseerd bent in zonnepanelen op uw dak, dan is het sterk aan te raden om u goed voor te laten lichten. Niet ieder dak is even geschikt voor zonnepanelen. Dat een schuin dak op het noorden geen zin heeft, is niet moeilijk zelf in te schatten. Het wordt lastiger wanneer u ook rekening moet houden met schaduw van andere gebouwen. Professionele aanbieders zorgen voor een advies op maat. Zo krijgt u een realistische voorstelling van de jaarlijkse opbrengst en de terugverdientijd.

 

SolarWatt zonnepanelen

Levensduur en opbrengst zijn de belangrijkste kenmerken van goede zonnepanelen. Wanneer u kiest voor SolarWatt zonnepanelen, dan bent u verzekerd van hoogwaardige panelen met een lange levensduur en optimaal rendement. Naast de hoge kwaliteit, zien de SolarWatt zonnepanelen er ook nog eens strak uit op uw dak. U hoeft met SolarWatt zonnepanelen niet bang te zijn dat uw dak ontsierd wordt met opzichtige zonnepanelen.

 

SolarWatt levert Duitse kwaliteit

Solarwatt is een Duit bedrijf dat is opgericht in 1993. Solarwatt is de grondlegger van de zogenaamde glas-glas panelen. Doordat Solarwatt er vroeg bij was, heeft het bedrijf zicht door de jaren heen kunnen ontwikkelen tot een belangrijke en betrouwbare speler op de markt voor zonnepanelen. Naast zonnepanelen levert Solarwatt ook complete off-grid oplossingen. Off-grid betekent dat u volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet in uw stroombehoefte kunt voorzien. Een off-grid systeem werkt met accu’s. Overdag schijnt de zon en dan laden de zonnepanelen de accu’s op. Zodra de zon weg is, worden de accu’s aangesproken om ervoor te zorgen dat u het licht aan kunt houden en uw overige elektrische apparaten kunt blijven gebruiken.

 

Professionele installatie essentieel

Om optimaal rendement te hebben van uw zonnepanelen, is het belangrijk om ze professioneel te laten installeren. Een gecertificeerde installateur weet exact hoe de bekabeling en de panelen zelf veilig geïnstalleerd moeten worden. Naast een technisch goede werking van uw installatie, speelt er nog een ander element mee. Uw verzekeringsmaatschappij eist dat uw zonnepanelen door een gecertificeerde installateur geïnstalleerd zijn. Wanneer u dit niet aan kunt tonen en er onverhoopt brand ontstaat, zal de verzekering de schade niet vergoeden.