Woon Tik
Image default
Woningen

Tips voor minimalistisch inrichten

Als je denkt aan een minimalistisch interieur, denk je misschien al snel aan een saaie ruimte. Maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Waar het bij minimalisme vooral om draait, is dat je het geheel niet te vol zet met accessoires en veel lichte kleuren gebruikt. Wil je weten hoe je jouw woonruimte(s) minimalistisch inricht, lees dan snel verder.

Basic en clean

Een minimalistisch interieur typeert zich door licht kleurgebruik. Zo zien we veel wit en zwart, maar ook grijstinten passen er perfect bij. Deze kleuren stralen rust uit en kunnen perfect gecombineerd worden met een aantal meer uitgesproken kleuren, zoals groen en oranje. Laat opvallende kleuren vooral terugkomen in accessoires. Zet bijvoorbeeld een groene vaas neer of ga voor oranje kussens op de bank.

Een opgeruimd huis

Het woord minimalisme zegt eigenlijk al dat je niet veel spullen nodig hebt. Kijk daarom eens goed rond in je huis en bepaal welke zaken je niet veel gebruikt en niet nodig hebt. Deze hoef je natuurlijk niet meteen weg te gooien, maar kun je een tweede leven bezorgen door het te verkopen of bij de kringloop te brengen. Vooral veel kleine accessoires zorgen al snel voor een wat chaotisch geheel. Beperk daarom het aantal accessoires en plaats ze bij elkaar in plaats van ze allemaal los neer te zetten. Hang bijvoorbeeld een wandrek aan je wand en zet daar een aantal mooie accessoires neer. Dit geldt ook voor groen in je huis. Zet één grote plant neer en maak zo een statement.

Een minimalistische eethoek

Je spendeert veel tijd aan je eettafel. Zo eet je er niet alleen, maar zit je er ook als je bijpraat met vrienden of een spelletje speelt. Zorg daarom in je eethoek voor rust. Kies voor dezelfde eetkamerstoelen rondom je tafel. Wil je toch liever gaan voor een aantal verschillende stoelen, ga dan wel voor dezelfde kleurtinten. Zo houd je het geheel rustig. Qua eettafel kun je in een minimalistisch interieur het beste gaan voor een exemplaar met een wat dunner blad en smalle poten. Een volledig zwarte eettafel oogt daarnaast rustiger dan een tafel met bijvoorbeeld een wit blad en zwart onderstel. Plaats eetkamerstoelen rondom de tafel en geniet van fijne avonden rustig natafelen.

In de collectie van Jesper Home vind je prachtige eetkamerstoelen in rustige kleuren en met organische vormen. Alles om van jouw interieur een trendy en minimalistisch geheel te maken.