Woon Tik
Image default
Woontrends

Wat is er zo lekker aan tapas?

Wat is er zo lekker aan tapas?

Iedereen kent het wel die Lekkere tapas die je in de kroeg of eetgelegenheid kan bestellen. Maar ze zijn ook heerlijk om thuis te maken. Het grootste voordeel van tapas is dat deze snel te bereiden zijn. Als je de recepten even vantevoren instudeert dan komt dit helemaal goed. Vaak heb je dan 1 of meerdere gerechten al binnen 15 a 20 minuten op tafel staan. 

Daarnaast is het ook een leuke activiteit om met het gezin te doen. Dit omdat je dan lekker met elkaar kunt expirimenteren in de keuken. Maar ook brengt het verbinding doordat iedereen een bepaalde tapas kan gaan bereiden. Zo leer je samen te werken, maar ook elkaar te waarderen.

Een populair tapas recept

Een van de meest populaire recpten is Plukbrood met pesto. Plukbrood is het ideale gerecht om vooraf op tafel te zetten. Dit gerecht kun je lekker met z’n allen eten en het is ook vrij ontspannen om te maken. Het karakteristieke aan plukbrood is toch wel dat niet alle stukken gelijk zijn. Iedereen kan dus zelf kiezen hoe groot stuk ze het liefste willen nemen. Om het net nog even wat specialer te maken kun je het met mozarella en pesto verijken. De mozarella laat je er lekker overheen smelten. Het lekkerste is als je dit recept op het laatste moment aftopt met pesto

Een tapas menu maken

Op warme dagen is het heerlijk om een tapas menu te maken. Dit omdat je dan natuurlijk net wat minder eetlust hebt. Je kunt dan lekker veel klaarmaken, want de meeste gerechten zijn wel enkele dagen houdbaar. Het is dus aan jou hoeveel je op een middag of avond opmaakt. Wat je over hebt is de volgende dag ook nog lekker. Of je smikkelt dit lekker voordat je naar bed gaat op de bank op.