Woon Tik
Image default
Badkamer

De badkamertrends van 2022

De afgelopen jaren zagen we vooral betonlooks en industriële stijlen terug in onze badkamers. De nieuwe badkamers in 2022, zien er echter anders uit. We durven te combineren en niets is te gek. We maken gebruik van verschillende soorten materialen en kleuren en maken de badkamer het liefst zo luxe mogelijk. Ben je op zoek naar een nieuwe stijl in je badkamer? Lees dan gauw verder voor de vier grootste badkamertrends van 2022.

 

Ontspannen in je eigen wellnesscentrum

Een stoomcabine in de badkamer is niets nieuws. Tegenwoordig doen we daar nog een schepje bovenop. Badkamers worden aangevuld met sauna’s, sunshowers, bubbelbaden en massagedouches. In 2022 creëren we dus een echt wellnesscentrum in je eigen woning. Kies jij hier ook voor? Ga dan voor een ontspannen sfeer door gebruik te maken van kleine mozaïektegels en rustige kleuren. Denk hierbij aan hout, steen, planten en bloemen. Maak de badkamer helemaal af met dimbare ledverlichting en kaarsjes en speel ontspannen muziek via de ingebouwde bluetooth speaker, terwijl je de watervalkraan zachtjes laat lopen.

 

Een combinatie van verschillende materialen

In 2022 kan alles. Combineer nikkel, gouden of koperen kranen met verschillende soorten natuursteen en voeg daar metallic kleuren aan toe. In 2022 zien we combinaties van verschillende materialen in verschillende kleuren. Marmeren vloertegels zijn weer helemaal terug en wie het echt helemaal anders wil doen combineert marmer met nog twee verschillende soorten tegels op de muur. Verschillende materialen komen extra tot hun recht bij een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad laat de muren vrij, waardoor zowel het vrijstaand bad als de verschillende tegels de aandacht krijgen die zij verdienen. 

 

Creëer luxe en rust met verschillende aardetinten

Naast uitgesproken kleuren zoals metallic, zijn we in 2022 op zoek naar rust in de badkamer. Dit doen we door gebruik te maken van aardetinten zoals beige, terracotta, taupe en bruin. Aardetinten combineren prachtig met verschillende tinten groen. Ook planten passen dus uitstekend in de badkamer. Zijn dit de kleuren die je mooi vindt en ga je voor een badkamer met verschillende aardetinten? Maak de badkamer dan compleet met accessoires in bijvoorbeeld de kleur beige. Denk hierbij aan een zeepdispenser, toiletmat en toiletborstel.

 

Een duurzame badkamer

Naast verschillende stijlen, zien we in 2022 dat we met zijn allen bezig zijn onze badkamers te verduurzamen. We maken gebruik van waterbesparende kranen, zorgen voor goede ventilatiesystemen en kiezen voor duurzame producten. En dat is maar goed ook. Een duurzame badkamer is goed voor je portemonnee en goed voor mens en milieu. Ga je je badkamer verbouwen? Verdiep je dan goed in duurzame opties en draag bij aan een duurzame wereld.