Woon Tik
Image default
Badkamer

Hoe maak je jouw douchcabine schoon?

We zijn er allemaal geweest, van beschimmelde voegen, tot vieze meeldauw, tot zeepresten op doucheschermen. Het bouwt zich snel op en er is niet veel dat we kunnen doen om het te voorkomen, vooral wanneer we onze douchecabine elke dag gebruiken. Hoewel het een behoorlijk tijdrovende taak is, is het erg belangrijk om te leren hoe je een douchecabine en douchebak schoonmaakt. We weten tegenwoordig dat een vuile douchecabine jouw kansen op virussen, ademhalingsproblemen en zelfs huidproblemen kan vergroten.

Elk onderdeel van jouw douchecabine moet iets anders worden schoongemaakt om het vrij van vuil en schimmel te houden. Maar maak je geen zorgen, we hebben alles wat je nodig hebt hier in deze handige gids. In deze blog bespreken we hoe je het beste jouw douchecabine kan schoonmaken.

Wat je nodig hebt:

  • Witte azijn of bleekmiddel
  • Heet water
  • Een goede maat spuitfles
  • Handschoenen
  • Oude tandenborstel
  • Schone, droge doek

 

Stap één – Kies welke schoonmaakmiddel je gaat gebruiken

Pak jouw spuitfles klaar om jouw schoonmaak oplossing te maken. Als je azijn gebruikt, zijn het gelijke delen met heet water en daarna een flinke scheut afwasmiddel. Voor bleekmiddel is dat twee eetlepels per 250ml. Als je het eenmaal aan je fles hebt toegevoegd, meng je het goed door het goed te schudden.

Als je met bleekwater werkt, zorg er dan voor dat je de badkamer goed ventileert door ramen te openen en afzuigkappen aan te zetten. We raden ook aan om handschoenen, een masker en beschermende kleding te dragen om vlekken te voorkomen.

Stap twee – Wegspuiten

Breng de door jouw gekozen oplossing rechtstreeks op de afdichtstrip aan en bedek deze zo volledig mogelijk. Voor de beste resultaten is het een goed idee om het tot 15 minuten te laten staan, vooral op die lastige plekken met meeldauw en schimmel.

Stap drie – Ga schrobben

Haal je tandenborstel tevoorschijn en bevochtig hem met meer van de oplossing, dan is het tijd om wat meer schoomaak middel in te doen. Geef de douchecabineafdichting een grondige scrub om in de hoeken en moeilijk bereikbare stukjes met de borstelharen te komen. Voor het beste resultaat spoel je het ook tussen het schrobben door met water.

Stap vier – Veeg af

Als je tevreden bent met hoe de afdichting van jouw douchecabine eruitziet, spoel je deze af met schoon water. Veeg het vervolgens af met een schone, droge doek. Het schoonmaken van jouw douchebak kan in principe op dezelfde manier met dezelfde schoonmaak oplossing die jij hebt gemaakt. Alleen bij een natuurstenen douchebak moet je iets voorzichtiger omgaan. Wij adviseren om jouw natuursteen douchebak schoon te maken met een microvezeldoekje. Hiermee kan je alle groeven in het natuursteen in de douche goed schoonmaken.

https://www.badkamerplanet.nl/