Woon Tik
Image default
Doe-het-zelf

De loodgietersklusjes top 3

Ben je net lekker aan het klussen, springt er ineens een leiding (geheel spontaan, uiteraard). Of misschien spoel je het toilet door en spoelt het water ineens de verkeerde kant op. Aiii… Gelukkig zijn loodgieters de onbezongen helden van het huishouden. Of het nu gaat om een lekkende kraan of een verstopte afvoer, ze staan altijd klaar om ons te redden van watergerelateerde rampen. Maar voor welke klusjes worden loodgieters nu het meest opgeroepen? Hier zijn de drie meest voorkomende redenen waarom mensen een loodgieter bellen.

  1. Verstopte keukenafvoeren en toiletten ontstoppen

Het meest voorkomende probleem waarvoor loodgieters worden gebeld, is ongetwijfeld een verstopping. Of het nu gaat om een gootsteen, douche, bad of toilet, verstoppingen kunnen leiden tot overstromingen en andere ernstige problemen. Vaak wordt dit veroorzaakt door het ophopen van haren, vet, voedselresten of niet-oplosbare items zoals vochtige doekjes. Loodgieters hebben de gereedschappen en ervaring om deze verstoppingen snel en efficiënt aan te pakken, vaak met methodes die verder gaan dan de standaard ontstopper. De diensten van Siersma Installaties zijn onder andere het ontstoppen van afvoeren en leidingen, dus als dit ooit bij jou aan de hand is, kun je deze partij hier altijd voor bellen.

  1. Lekkende kranen en leidingen

Een ander veelvoorkomend probleem is lekkage. Dit kan variëren van een druppelende kraan tot een gesprongen pijp. Lekkages zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook leiden tot waterschade en een hogere waterrekening. Loodgieters zijn experts in het opsporen van de bron van de lekkage en het repareren of vervangen van de defecte onderdelen. Zij zorgen ervoor dat alles weer naar behoren werkt en helpen verdere schade aan je huis te voorkomen.

  1. Problemen met de warmwatervoorziening en montageklusjes

Geen warm water hebben is een groot ongemak. Een gespecialiseerde loodgieter in Brabant wordt bijvoorbeeld vaak gebeld voor problemen met de warmwatervoorziening. Dit kan te maken hebben met de boiler, de thermostaat of andere onderdelen van het verwarmingssysteem. Loodgieters kunnen diagnose stellen en reparaties uitvoeren, zodat je niet langer koude douches hoeft te nemen.

 

Kortom: loodgieters zijn onmisbaar voor het onderhoud en de reparatie van kranen, afvoeren, leidingen en meer. De volgende keer dat je dus een druppelende kraan hoort of een verstopte afvoer hebt, weet je dat het tijd is om een van deze professionals te bellen. Met hun expertise kunnen zij snel een oplossing bieden en verdere schade aan je huis voorkomen.

 

https://siersma-installaties.nl/