Woon Tik
Image default
Doe-het-zelf

Hier moet je op letten als je zelf een huis bouwt

Heb je de stoute schoenen aangetrokken en ga je zelf jouw droomhuis bouwen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je verrassingen achteraf en kun je jouw woning volledig volgens jouw eigen planning bouwen.

Doe onderzoek naar de bouwkavel en de benodigde vergunningen

Ga je bouwen, dan is het verstandig om eerst onderzoek te doen naar de bouwkavel waarop je wilt bouwen. Heeft de kavel echt een woonbestemming en is het bouwklaar? Kloppen de afmetingen en is de ligging van de kavel goed voor jouw project? Daarnaast is het aan te raden om te controleren welke vergunningen je nodig hebt voor de bouw. In de gemeentelijke bouwvoorschriften staat bijvoorbeeld wat de maximale hoogte en diepte van je woning mag zijn. In sommige gevallen zijn er ook voorschriften voor de kleur en bouwstijl van je woning. Dit beïnvloedt het ontwerp van je woning,daarom is het altijd aan te raden om dit van tevoren goed uit te zoeken. Voorkomen is in dit geval namelijk een stuk beter (en voordeliger) dan genezen.

Schakel professionals in om de bouw in goede banen te leiden

Of je nu zelf de aannemer bent voor jouw bouwproject of een echte aannemer wilt inschakelen, op een bepaald punt in het bouwproces ga je de hulp nodig hebben van professionals die jou kunnen helpen met zaken die je zelf niet kunt of wilt oppakken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van leidingwerk of het coaten van je dak wanneer dit eenmaal gelegd is. Het Zuiden Coatings is een voorbeeld van een gespecialiseerde partij die je met deze werkzaamheden kan helpen.

Wees niet bang om keuzes te maken

Aangezien je waarschijnlijk geen oneindig budget hebt, is het belangrijk dat je ingrijpende keuzes durft te maken. Je kent vast wel het Engelse gezegde ‘Having a champagne taste with a beer budget’. Heb jij ook een dure smaak maar is je budget niet toereikend om alle gewenste aanpassingen door te voeren in het ontwerp? Dan moet je keuzes maken op basis van budget. Gelukkig heb je tegenwoordig veel mogelijkheden waardoor je niet hoeft in te leveren op kwaliteit en toch mooie materialen kunt kopen. 

Laat je adviseren door experts over levertijden en materialen

Laat je vooral goed adviseren door deskundigen die hier kijk op hebben. Zo kan een aannemer uitzoeken welke materiaalkeuzes je hebt voor de bouw van jouw woning. Een expert in dakcoating kan je adviseren over de benodigde werkzaamheden aan het dak en een loodgieter kan je aangeven welke leidingen waar gelegd moeten worden.

En nu, aan de slag! Met deze tips kun je jouw huis helemaal naar jouw wens laten bouwen en met een beetje geluk ook binnen het budget.

 

https://hetzuidencoatings.nl/